Ga 25 000 kroner til hjerte- og lungesyke

Tornekrattet med generøs pengegave til LHL.

Leder i Tornekrattet, Oddmund Bjerkeset (t.v.), overrakte mandag en sjekk til LHL på 25 000 kroner. Leder Atle Tangen og fylkessekretær Ann Merethe Sandøy var til stede og tok imot sjekken. FOTO: Svein Erik Jenset 

Nyheter

På årsmøtet i Tornekrattet 19. januar ble det auksjonert ut en rekke effekter de hadde fått fra MFK og klubbens spillere.

Blant effektene man kunne by på var signerte Europaliga-drakter fra Magne Hoseth og Daniel Berg Hestad, en signert Kristoffer Paulsen Vatshaug-drakt, landslagsshortsen til eks-spiller Vegard Forren og samme manns treningsshorts.

Ti tusen for Forren-sko

Det mest innbringende salgsobjektet var imidlertid den nåværende Southampton-spillerens fotballsko. Disse gikk for ti tusen kroner, og det var Tornekrattet selv som sikret seg paret.

Til sammen fikk supporterklubben inn 21 600 kroner. Tornekrattet spyttet deretter i 3400 kroner selv, og mandag ettermiddag ble 25 000 kroner overrekt leder i LHL (Landsforeningen for hjerte- og lungesyke) Møre og Romsdal, Atle Tangen, på supporterbutikken.

- Jeg synes det er veldig rørende, og jeg fortalte det til dem da jeg tok imot pengene: Ofte når man hører om fotballsupportere så dreier det seg om øldrikking og sjikanering av motstandere. Så viser det seg at disse ungdommene tenker så langt at de skal donere penger til en veldedig organisasjon, og det varmer et LHL-hjerte, sier Tangen til Rbnett.

Sliter økonomisk

Han mottok den generøse pengegaven sammen med fylkessekretær Ann Merethe Sandøy. Tangen forteller at LHL Møre og Romsdal sliter med å få endene til å møtes. Synkende inntekter har gjort det vanskeligere å fronte hjerte- og lungesykes sak i fylket, og derfor varmet det ekstra med 25 000 kroner rett inn på konto.

- Det har veldig stor betydning for oss, og pengene gir oss et mye større spillerom. Nøyaktig hva de skal brukes til har vi ikke bestemt ennå, men vi skal ha styremøte i morgen og da kommer vi til å snakke om det, sier fylkeslederen.

Det var leder i Tornekrattet, Oddmund Bjerkeset, som overrakte pengegaven mandag ettermiddag. Han gleder seg over at supporterklubben støtter veldedige formål.

- Norges beste supporterklubb

- Det er artig når man kan bidra på en sånn måte. De siste årene har det vært en del fokus på idrettsutøvere som har hatt problemer med hjertet, både i fotballen og andre idrettsgrener. Vi tenkte det var fint å støtte LHL denne gangen, sier Bjerkeset.

Engasjementet varmer Atle Tangen, som understreker følgende:

- Jeg fortalte dem at vi har Norges beste klubb og Norges beste arrangør i MFK. Nå kan vi også skryte av at vi har Norges beste supporterklubb, sier han.