Brudetrender på Plassen

Kafé Kurt inntas av vårens brudemoter søndag. Og Nikita danser brudevals.
Nyheter

Det er Brudesalong Mary Hals som søndag 17. februar kl. 17 for første gang inviterer til brudeshow med Plassen som åsted.

13 kvinner og fem herrer skal vise vårens brudemoter, og fem unge jenter skal både være brudepiker, og gå catwalken med konfirmasjonskjoler. Showet vil gå i to bolker på en time, med en halvtimes pause mellom.

Det forteller Sheilyn Aguilar, som overtok Brudesalongen fra Mary Hals i januar 2010.

- Fantastisk trapp

- Hvorfor har du valgt å legge årets show til Plassen?

- De har en fantastisk trapp som er perfekt til å vise slepet på brudekjolene. Og det er et miljø der, med åpen kafé. Dessuten har de det tekniske utstyret vi trenger, så jeg slipper å springe rundt for å skaffe det, sier Aguilar, som eier og driver virksomheten alene.  

Hun forteller at noen modeller skal komme gående ned trappa, mens andre kommer ut av heisen, der en rød løper er catwalk. Dessuten kommer et stort lerret til å vise bilder av hår, blomster, sminke, lokaler og andre tilbud fra Aguilars samarbeidspartnere, inkludert Plassens sjøl.

- Slike catwalker er ofte veldig stive, men når vi gjør det på denne måten, skal ikke publikum kjede seg, sier Aguilar, som bor på Skjevika.

- Hva kjennetegner vårens brudenyheter?

- Det kommer an på hvor kjolene er fra, sier Aguilar, som kjøper kjolene i Milano, England og i Barcelona.

Trendy eller tradisjonell

Hun forteller at stilen i de tre landene er ganske forskjellig: Italienerne har klassiske kjoler, britene foretrekker tradisjonelle, mens de spanske er mer trendy.

- Italienerne bruker f eks mye fransk brokade, mens de engelske har mye paljetter, taft, krystaller og kjempestore slep.

- Molde neppe klar

De spanske kjolene er hun usikker på om Molde er klar for ennå.

- Jentene der vil både være veldig romantiske askepottyper og samtidig litt tøffe. Nå er det faktisk in å bruke farge på brudekjolene der. Jeg har f eks en kjole i bronsefarge, og en annen med lille sløyfe og lilla sko.

Aguilar, som bor i Skjevika, er utdannet industridesigner, og arbeidet i mange år tett med Mary Hals før hun overtok Brudesalongen. Blant annet var hun med Mary Hals og fikk opplæring i Milano.

- Men den beste opplæringa i livet fikk jeg fra Mary, sier Aguilar, opprinnelig fra Costa Rica.

Flyttet til sentrum

Hun drev Brudesalongen på Skaret i tre år etter at hun overtok bedriften. Der drev hun også Lysgården i ti år. Rett før jul flyttet hun Brudesalongen til Amtmann Krohgs gate like ved Fole Godt i Molde sentrum.