Uke Sex i ungdomsskolen

Lokale skoler med i kampanje om seksualundervisning.
Nyheter

Ungdomsskoleelever i flere romsdalskommuner er blant de 2190 elevene som skal delta i Uke Sex i neste uke. Her i fylket er det skoler i Ålesund, Aukra, Aure, Fræna, Haram, Herøy, Kristiansund, Molde, Ørsta, Rauma, Rindal, Skodje, Stranda, Sunndal, Surnadal, Volda og Vanylven som deltar.

- Årets temamateriale handler om  grensesetting og seksuelle krenkelser blant barn og unge, og er et etterspurt undervisningsmateriale i skolen, sier rådgiver Sara Rydland Nærum.

Uke Sex er seksualundervisning utover den «tradisjonelle» seksualundervisningen, som ofte er begrenset til informasjon om prevensjon, graviditet og seksuelt overførbare infeksjoner.

- Uke Sex legger til rette for undervisning i et bredt utvalg temaer i tillegg til disse, og gir barn og unge en arena til å diskutere og reflektere rundt temaer som identitet, selvtillit, normer og forventninger, kommunikasjon, mangfold og respekt, sier Sara Rydland Nærum.

Hvert år inkluderes et nytt temamateriale med Uke Sex. I år er dette "Mine og dine grenser", som setter fokus på grensesetting og seksuelle krenkelser mellom barn og unge. Øvelsene i materialet handler i hovedsak om respekt, kommunikasjon, språkbruk, retten til å bestemme over egen kropp, og om å finne frem til gode måter å skape positive relasjoner på.

Noen av øvelsene i materialet for 9.-10. trinn inneholder i tillegg refleksjons- og diskusjonsøvelser om voldtekt.