Fikk kontrakt på 600 millioner

Linjebygg Offshore har fått kontrakt på Draugen.

Linjebygg Offshore har fått kontrakt på levering av ISO-fag til Draugen-plattformen. 

Nyheter

Kontrakten gjelder levering av ISO-fag (isolasjon, stillas og overflatebehandling) til Draugen-plattformen på Haltenbanken og har en varighet på fem år. I tillegg får Linjebygg Offshore AS (LBO) 2 ganger 2 år opsjoner på forlengelse av kontrakten.

Ifølge en pressemelding fra selskapet anslås verdien på kontrakten til å være på omkring 600 millioner kroner.

Starter over nyttår

Arbeidet vil starte allerede over nyttår. Først med engineerings-arbeidet, før det blir mobilisering av personell offshore fra 1. mars. Ifølge selskapet selv er det ventet at kontrakten vil føre til høy bemanning i vår og sommer.

Kontrakten får også positive følger for flere underleverandører LBO samarbeider med. Blant disse er Brødrene Langset AS i Molde, IsoPrefab AS i Molde og StS Gruppen i Bergen.

Gunstig tidspunkt

Tildelingen av kontrakten kommer på et meget gunstig tidspunkt, forteller leder av forretningsområdet ISO i LBO, Terje Hellum, i pressemeldingen.

- Vi er i ferd med å fullføre andre prosjekter og kan med dette flytte folkene våre over til Draugen-prosjektet. Kontrakten gir også muligheter for videre vekst for LBO, både innenfor ISO og andre fag, sier Hellum.

- Julegave

Prosjektleder Knut Roger Sesseng er også lykkelig over nyheten.

- Vi er veldig klare for dette, og en bedre julegave kunne vi ikke fått. Selv om vi har lang erfaring fra Draugen er det mye nytt her, og det er krevende prosjekter vi skal i gang med. Nå bretter vi opp ermene og gleder oss til å komme i gang, sier Sesseng.

Kontrakten ble inngått med Aibel AS, som fikk EPCM-kontrakt med Norske Shell for Draugen tidligere i år.