Hjorten gjenåpnet

Nederlendere åpnet dørene for restauranten i «ny drakt»

Som bestilt! Angela Oerlemans og Joël Laske hadde nesten ikke tid til å stille opp ved pepperkakehuset sitt tirsdag. 

Tok kaffen ute: – Dette er ikke hverdagskost altså, sier Gry Harstad, som sammen med mannen Arnt Olav og barna Odin (6) og Hedda (3) tok kaffekosen ute på Hjorten tirsdag. – Vi måtte jo det for å støtte dem, sier hun. Alle foto: Sigrun L. Meisingset  

Lyst og hvitt: Hele lokalet har fått en overhaling med lyse farger. Legg merke til geviret som henger over bardisken.  

Nyheter

Hjemmelagete kaker, smørbrød, tradisjonell dagens middag og julemat. Tirsdag tok det nederlandske paret bak «nye» Hjorten imot sine første gjester.

– Vi ser kanskje litt slitne ut, men er glade for å servere folk! fortalte ny innehaver av Hjorten på Batnfjordsøra, Joël Laske, til Romsdals Budstikke kvelden før han og samboer Angela Oerlemans gjenåpnet restauranten. Da hadde han allerede booket mange juleselskaper for desember.

Åpningsdagen tirsdag var det mye å gjøre fra klokka 10.00 til godt utpå kvelden. Da Romsdals Budstikke var innom om ettermiddagen sto gjemnesingene i kø, deriblant ambulansesjåfører og hele formannskapet.

– Det har gått unna av både hjemmelagete kaker, smørbrød, «dagens» som er kjøttkaker og julemat, forteller Angela Oerlemans, før hun må løpe og ta neste bestilling.

Fikk infohjelp

Konseptet er kaker, smørbrød og norsk mat, med dagens middag hver dag.

– Og fra klokka 16.00 er det også à la carte-meny, som vi utvider etter hvert som vi får tilbakemeldinger på hva folk vil ha. Men julematen er på plass allerede! sier Laske, som var veldig spent på hvor mange som tok turen tirsdag.

Ei som skal ha litt ære for at det ble folksomt, er Gry Harstad. Gjemnesingen opprettet nemlig i helga en side for dem på Facebook (søk på «Hjorten Batnfjord», red.anm.).

– Jeg ville hjelpe dem til å få tilbudet kjent, og nå har sida fått over 200 «likes», sier Harstad.

Gjester på eget hotell

Gjemnesingene og andre som reiser E39 gjennom hovedgata på Batnfjordsøra, kan nå glede seg over at kommunen igjen har en restaurant.

– Vi har pusset opp mye. Samboeren min har valgt stilen fra «Riviera Maison», som er lys og med innslag fra naturen. De tidligere røde og oransje lokalene er nå hvite og gråbrune, og stilig pyntet, forteller Laske stolt.

Det nederlandske paret ble valgt ut av kommunen blant flere som ønsket å ta over driften av gamle Hjorten, og har stått på hardt den siste måneden etter at de flyttet til Gjemnes.

– Akkurat nå bor vi i hotelldelen i bygget, for det har blitt mange 15-16-timersdager, forteller Laske.