Mener MFK ville tyne jazzen for publikum

Ansvarlig redaktør i festivalavisa Fire Flate, Arild Rønsen, mener Molde viste "griskhetens grimme ansikt" da fotballkampen gikk samme kveld som det var trippelkonsert på Romsdalsmuseet.

  Foto: Bjørn Brunvoll/Scanpix

  Foto: PH

  Foto: Skjermdump

Nyheter

I en skarp leder i festivalavisa antyder Arild Rønsen at i Molde er det om å gjøre "å tyne hverandre mest mulig". Overskriften er "griskhetens grimme ansikt" og er lagt ut torsdag kveld.

Les lederen fra Fire Flate her (ekstern lenke)

Kunne unngått

Han mener det kunne vært unngått at onsdagens kvalifiseringskamp mot Ventspils til Champions League, og konserten på Romsdalsmuseet, med blant annet Janelle Monae, foregikk samme kveld.

Festivalsjef Jan Ole Otnæs om kollisjonen: - Kan ha tapt en halv million

Otnæs sa blant annet dette til Rbnett torsdag:

- Nei, det er ingen krise, men dersom 1.000 personer valgte å gå på kamp isteden for å komme på konsert taper vi en halv million kroner, om 1.500 dropper konserten taper vi 750.000 kroner og så videre. Vi kan ikke si hvor mange som valgte å droppe konserten på grunn av kampen, men at vi tapte noen besøkende er det ikke tvil om.

Solskjær: - Fotball og musikk hører sammen

Rønsen beskriver det som at MFK fikk flyttet kampen, for å ha hjemmekamp i jazzen når det er mye folk i byen.

" Men MFK ville det annerledes. Ikke bare trygla de Ventspils om å få spille hjemme først – ledelsen i den latviske klubben må jo bare ha klødd seg i hodet og sagt «ja, takk». MFK fikk også kampen flytta fra tirsdag til onsdag, da dette passa best inn i forhold til spillernes restitusjon."

"Tusenkronersspørsmålet blir selvfølgelig: Hvorfor ville MFK spille hjemme først- mot spillets gang, for å bruke fotballspråket? Jo, MFK skjønte at det var ekstra mye folk i byen – på grunn av jazzfestivalen! Kollisjonen med konserten på Romsdalsmuseet var altså ikke «uheldig, men sånn blir det dessverre noen ganger». Fra MFKs side må dette ha vært et bevisst spill, i klartekst å stjele publikum fra jazzen!"

To kulturinstitusjoner

Rønsen beskriver Moldejazz og MFK som de to store kulturinstitusjonene som finnes i byen.

Han mener det hersker et miljø der fotballklubben aktivt går inn for å spenne bein på jazzen.

Rbnett gjorde fredag formiddag et intervju med markedsdirektør Jan Arild Byttingsvik om temaet, som han etter dette har trukket tilbake.

Like etterpå får Rbnett en melding fra MFK-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen hvor han skriver følgende:

"Vi har ikke noe mere å si i denne saken, og ønsker Moldejazz alt godt. Mvh Tarje"

Se bildene fra Romsdalsmuseet her: Bildegalleri fra trippelkonserten

Se bildene fra fotballkampen her: Moldes vei mot mesterligaen