- Vil ha datteren hjem til Norge

Faren håper 15-åringen kommer hjem fra Filippinene.
Nyheter

Mens hans ekskone og datter sitter på en politistasjon på Filippinene, sitter jentas far i Romsdal og håper dattera kommer hjem snart.

- Jeg har ikke sett eller snakket med henne siden januar/februar i fjor. Kun kommunisert gjennom noen meldinger. Hun har mistet to skoleår i Norge, og jeg håper hun nå kan komme hjem og at vi får profesjonell hjelp til å få normale liv igjen, sier faren til Rbnett.

Det var først i forrige uke at han fikk vite gjennom bekjente at datteren hans befant seg på Filippinene.

- Frykter barnevernet

- Jeg tror ikke det er meg min datter er redd. Hun er redd for barnevernet og å bli plassert i fosterheim. Jeg gleder meg til å treffe min egen datter igjen, sier romsdalingen som sier han har god kontakt med de andre barna han fikk med kvinnen som nå er siktet for å ha bortført jenta.

Han vant fram i retten og fikk omsorg for jenta da saka var oppe for halvannet år siden.

- Hva tenker du om at jenta nå sier at hun ikke vil hjem til Norge?

- Jeg tenker at det ikke er en jente på 13-14 år som vil stikke av til Filippinene. Det hennes mor har gjort her, er ikke lovlig. Jeg kan forstå min datter som sier hun trives der etter å ha bodd der i halvannet år. Men jeg har lest bloggen hennes og jeg vet at livet der borte ikke bare har vært enkelt. Nå håper jeg hun kan komme hjem, ta igjen tapt skolegang og komme inn i et normalt liv igjen.

- Hengt ut på Facebook

Jentas far føler seg også maktesløs i forhold til den aktiviteten som pågår på Facebook.

- På en støttegruppe for mora henges jeg ut med fullt navn, og jeg får slengt stygge karakteristikker om meg. Jeg har ingen mulighet til å forsvare meg mot dette, sier romsdalsmannen til Rbnett.