Otilie (17) klamret seg til lyktestolpe

Otilie Aamyri Dahl (17) fra Torvikbukt måtte klamre seg fast til en lyktestolpe da jordskjelvet rammet.
Nyheter

– Dæven, det var kraftig jordskjelv da jeg gikk ut av toget, skrev hun på Facebook like etter opplevelsen.

Otilie Aamyri Dahl er utvekslingsstudent i Tokyo, og har vært i Japan siden august. Da jordskjelvet rammet i dag, var hun på veg ut av toget etter å ha vært på skolen.

Vi har snakket med Otilie via e-post i dag. Hun skriver blant annet:

- Da skjelvene ble kraftigere, tok jeg tak i en lyktestolpe mens ei gammel dame holdt tak i arma mi for å få støtte. Tankegangen gikk litt treigt. Mens jeg så på at bygningene svaiet og bilene ristet, så prøvde jeg bare å stå så stødig jeg kunne mens jeg spurte om det gikk bra med damen som holdt arma mi. Det varte i ett eller to minutter, men føltes mye lengre, sier Otilie til Rbnett.

Les mer i lørdagens Romsdals Budstikke.

Kaotisk

Heime i Torvikbukt var ikke mora Olga Marit Aamyri klar over jordskjelvet i dag før hun ble oppringt av sønnen om morgenen.

– Han lurte på om jeg hadde snakket med henne. Det ble veldig kaotisk ei stund. Vi fikk ikke tak i henne på telefon, men fikk etterhvert kontakt via Facebook og skype, forteller Aamyri.

Var redd

– Hun har det bra. Hun er rolig av natur. Men hun var redd, sier Aamyri. Hun forteller at dattera frykter at det skal komme flere jordskjelv eller etterskjelv.

– Da hun var nede og spiste middag med vertsfamilien gikk alarmen om nytt skjelv, forteller Aamyri.

Skal til Japan

Planen er at hun skal til Japan og besøke dattera tirsdag om en drøy uke.

– Hun er jo langt unna, så jeg håper at dette ikke gjør at vi ikke får reise dit, sier Aamyri.

Ristet kraftig

Vidar Anunsend fra Vestnes opplevde også jordskjelvet på nært hold. Han var på jobb i Tokyo da skjelvet rammet.

- Det begynte som et vanlig skjelv. Men så ristet det plutselig svært kraftig i hele bygget og ting ramlet ut av bokhyllene. Deretter ropte noen at vi måtte løpe mot nødutgangen, sier Anundsen til NRK Møre og Romsdal.Er du i Japan - eller kjenner du andre som er der? Ta kontakt med oss på tips@rbnett.no