Fræna har eneste friområde for hund

Fræna er eneste kommunen i romsdalsregionen som har et eget dressurområde der hunder kan løpe fritt. 1.april starter båndtvangsperioden.
Nyheter

I tettbygde strøk gjelder båndtvangen hele året. I perioden 1.april til 20.august er det båndvang over alt. Ifølge jusstorget.no kan den enkelte kommune med tillatelse fra grunneier legge ut bestemte områder som såkalte "dressurområder" Her kan hundene gå løs, uavhengig av båndtvangreglene. I romsdalsregionen finnes det kun ett slikt område. Et 20 mål stort inngjerdet område er tilgjengelig for alle hundeeiere på Myrbostad i Fræna.

Tilgjengelig for alle

- Her er alle hundeeiere velkomne, sier Terje Moen i Fræna Jeger- og Fiskeforening. Foreningen var pådriver for å få oppretta et slikt område for et par år siden. Det er kommunen som eier området som Moen beskriver som oversiktlig villmark. Til nå har ordningen i Fræna vært gratis, men ifølge Moen vil de kanskje innføre en årsavgift på to hundre kroner. - Vi vil få opp et skilt nå om ikke lenge slik at det skal bli lettere å finne frem. For to hundre kroner kan du bruke området så mye du vil, forteller Moen. I tillegg til dette dressurområdet har Molde kommune et eget område for opptrening av jakthund i Moldemarka. Området som er åpent fra 1.august, kan kun brukes av hunder som man vet ikke vil angripe andre dyr. På tråden-innlegg i Romsdals Budstikke viser at mange har engasjert seg etter at en valp som sto i bånd ble angrepet og drept av en løshund på Skåla i Molde. Flere har etterlyst et eget område hvor hundene deres kan løpe fritt.

Kan straffes

Hundeeiere som overtrer båndtvangsbestemmelsene kan straffes med bøter og fengsel med inntil én måned. Ifølge jusstorget.no kan løse hunder i båndtvangstiden fanges inn av hvem som helst. Når det ikke er båndtvang, kan løshunder fanges inn av blant annet politi og grunneier. KLIKK HER for å lese hundeloven.