Tar klar avstand fra vandalisering

Organisasjonen «Med Israel for fred» vil ikke bli knyttet til manipuleringen av plakatene til møtet med Gaza-legen Erik Fosse.
Nyheter

MOLDE: Romsdals Budstikke fortalte sist lørdag om plakatene til møtekvelden med Gaza-legen Erik Fosse i Molde torsdag 19. august. De originale plakatene var blitt tatt ned, og noen hadde manipulert både møtedatoen, overskriften og deler av informasjonen på plakaten.

På en av plakatene var det satt inn følgende: «Fakta om konflikten i Midtøsten finner du på www.miff.no».

Vil ikke kjennes ved manipuleringen

Daglig leder for Med Israel for fred, Conrad Myrland, vil ikke at organisasjonen knyttes til manipuleringen av møteplakatene. Han ble kontaktet av ett av organisasjonens medlemmer fra Vestnes og gjort oppmerksom på artikkelen i Romsdals Budstikke.

– Vi tar selvsagt klar avstand fra manipuleringen av plakatene. Vi har ingen lokal aktivitet i Molde, og vi i Med Israel for fred tar avstand fra vandalisering av møteplakatene. Hvis det er en israelvenn som står bak dette, vil jeg oppfordre ham til å velge en mer konstruktiv metode å møte meningsmotstandere til debatt med, sier Conrad Myrland til Romsdals Budstikke.

For andre gang

– Har du blitt kontaktet tidligere om at møteplakater er blitt tuklet med?

– Ja, jeg ble kontaktet i vår av Evy Sisilie Bergum i Molde. Hun fortalte at møteplakater for et arrangement som skulle være da, var blitt manipulert. Også da tok vi avstand fra vandaliseringen, sier Myrland.

Israelernes versjon

Organisasjonen «Med Israel for fred» har i dag 3.763 medlemmer spredt over hele landet.

– Jeg har redigert nettsidene våre i snart ti år, og synes det er svært kjedelig at navnet vårt blir trukket inn i en sak som den i Molde. Vi er en religiøs nøytral organisasjon som har politiske og historiske argumenter. Oppgaven vår er å formidle israelernes versjon om hvordan de opplever tilværelsen, og hvordan de ser for seg en løsning på konflikten, sier Conrad Myrland.

Har skylapper

Om Gaza-legen Erik Fosse har Myrland følgende å si:

– Erik Fosse har ikke blinde øyne. Han har opplevd noe, og har en historie å berette. Men Erik Fosse ser på konflikten i Midtøsten med svært politisk farga skylapper, mener Conrad Myrland.