– Verdens vakreste skiterreng

Journalister fra USA lot seg imponere av fjell og fjord i Romsdal
Nyheter

Steve Casimiro er tidligere redaktør i skibladet Powder Magazine, og skriver nå for National Geographic Adventure. Han har reist verden rundt for å kjøre på ski, skrive og fotografere. Han har opplevd det meste av store skidestinasjoner, men måtte altså til Eresfjord for å finne verdens vakreste skiterreng...

Fjord og fjell.

Han er på reportasjereise i Romsdal sammen med ni andre ledende amerikanske reiselivsjournalister med ski, padling, klatring og andre naturbaserte aktiviteter som spesialitet. De er invitert hit av Fjord Norge, Innovasjon Norge og Reiselivsprogrammet i Møre og Romsdal. – Dette er midt i blinken for vår satsing på å gjøre Møre og Romsdal til et mål for opplevelses- og aktivitetsturisme. Gjennom disse journalistene blir vi satt på kartet for en helt ny målgruppe. Jeg håper og tror at vi snart skal få se effekten av det som nå blir publisert i disse store amerikanske magasinene, sier Ingrid Sara Grimstad Amundsgård i Reiselivsprogrammet. Lokal vert og organisator er Didrick Ose i DID Adventure i Molde. Han hadde med seg Tor Olav Naalsund, Halvor Hagen og Ole Kristian Silseth som lokale guider. – De amerikanske journalistene kom til Molde fredag 7. mars, og gikk ombord i "Anne Margrethe". Denne flotte seilskuta med Bjarne Krekvik som skipper ble brukt til transport, overnatting og måltider mens vi de neste fire dagene besøkte fjelltopper i Rauma og Nesset. Amerikanerne fikk med seg toppturer og flott skikjøring på Kirketaket, Skarven, Smørbotntinden, Kvitfjellet og Jamtetind. Dette sammen med mye fint vær, god mat og båtturen til Åndalsnes og Eresfjorden gjorde turen til en kjempeopplevelse for gjestene våre. Det manglet ikke på positive kommentarer under vegs, sier Didrick Ose.

Kajakk og ski.

Tirsdag kveld gikk de ombord i hurtigruta. Neste post på programmet var en dag med bølgesurfing i Hoddevika på Stadlandet. Frilansjournalist Andy Dappen valgte å bli igjen i Molde, og sammen med Ole Kristian Silseth fikk han en virkelig "full pakke-opplevelse" på onsdag. Formiddagen: Med havkajakk rundt Hjertøya, men leirbål og brødskive med brunost i Lagunen på Brentholmen. Etter et raskt klesskift tok de ferja til Vestnes, og rakk en skitur på Ystetinden før dagen av omme. Romsdals Budstikke ble med på padleturen. Både under vegs og ved leirbålet kommer amerikaneren med kommentarer som bidrar kraftig til å styrke vår lokalpatriotiske selvfølelse!

Flytte til Molde?

– Molde er et av de stedene i verden der jeg kunne tenke meg å bo. Her finner jeg lite av storbyens livsstil og tilbud, men rikelig av vakker natur og muligheter for fjellturer, skikjøring, padling, terrengsykling og klatring. Jeg er ikke i tvil om hva jeg velger. Molde og Romsdal må være et fantastisk sted å bo for folk som er glad i friluftsliv, sier Andy Dappen mens blikket veksler mellom byen, holmene og fjellrekka på sørsida av fjorden. Han bor i Wenatchee ikke langt fra Seattle i staten Washington i USA. Der er det heller ikke mangel på storslagen natur og muligheter for friluftsliv. – Jeg er fasinert av mulighetene her i Molde og Romsdal. Fjelltoppene ser imponerende ut der de stiger rett ut av fjorden, men likevel ikke høyere enn at det er muligheter for dagsturer. Ja, til og med kombinasjoner av topptur og en runde med havkajakken på samme dag. Jeg gleder meg til turen på Ystetind, seinere i dag, sier han mens han nyter roen ved bålet inne i vindstille Valan. – Er det noe du savner her? – Jeg kom hit med mitt eget skiutstyr, og nå padler jeg i en kajakk jeg har fått låne av Ole Kristian. Men så vidt jeg har forstått er det ingen enkel sak å leie utstyr dersom du kommer hit med bare håndbagasje. Dersom Romsdal skal lykkes som en destinasjon for opplevelser og aktiviteter, bør det bygges ut gode utleieordninger. Det må være mulig å komme hit med fly fra USA den ene dagen, og sykle, klatre, padle eller kjøre på ski dagen etter. Her har dere en utfordring, sier Andy Dappen. Det hører med til historien at Ole Kristian og Andy måtte snu noen meter under toppen på Ystetinden på grunn av knallhard is. Er det noen som kan starte utleie av stegjern?