Hustad: 26 traktorer med tusenvis av hestekrefter. Hundrevis av motorglade tilskuere. Og en bane som høstet skryt av en trønder med Ona-aner.

1.000 tilskuere

Alt lå til rette for et bråkete, rått og eksosfylt arrangement da Frænas og Romsdals første konkurranse i traktortrekking gikk av stablelen lørdag. Traktorpulling, eller traktortrekking, går kort sagt ut på å dra en belastningsvogn lengst mulig.

Dugnadsånd

Dugnadsklubben IL Bryn hadde 50 frivillige i aksjon på banen, ved parkeringa, i kiosken og i administrasjonen under traktorpulling-konkurransen, som trakk over 750 betalende tilskuere. Da har vi ikke regnet med alle barna under 12 år, som vandret gratis inn på området. Et anslag på 1.000 tilskuere er ikke langt unna sannheten.

– Dette er helt fantastisk, sier Lasse Farstad, initiativtaker og styremedlem i IL Bryn.

Han deltok sjøl med sin New Holland TM155, i 8-tonnsklassen.

– Det var nervepirrende, men utrolig artig - som forventet, sa han etter første innledende runde.

Trønderhjelp

IL Bryn hadde hyret inn trekkvogn og kompetanse fra Trøndelag Traktorpullerklubb. Leder i klubben, trønderen Emil Husøy, som har aner på Ona, forteller at området ved Brynhallen er glimrende for traktortrekking.

– Det er fantastisk å komme hit, hvor det er så gode forhold. Det er med glede vi kommer hit for å hjelpe IL Bryn å arrangere dette, sier Husøy.

Bånn gass

De mange frammøtte blåste en lang marsj i surt vestlandsvær, men hoiet og klappet over førerne av 21 romsdalstraktorer og 5 trøndertraktorer, som satte klampen i bånn og ga alt for å komme lengst mulig med høyest mulig belastning.

Resultater:

4,5 tonn: 1. Håvard Hårstad, Oppdal. 2. Vidar Gran, Trøndelag traktorpullerklubb. 3. Bjørn Olav Farstad, Fræna.

5,5 tonn (trimma traktor): 1. Lars Vegar Hårberg, Trøndelag traktorpullerklubb (kun en deltager).

6 tonn: 1. Britt Eva Mordal, Trøndelag Traktorpullerklubb. 2. Knut Egil Bolli, Eide. 3. Knut Vidar Solli, Eide.

8 tonn: 1. Odd Egil Hjelmstadbakk, Trøndelag. 2. Roy Gjelsvik, Fræna.3. Kjell Rune Aas, Fræna.

Åpen klasse: 1. Eirik Langnes, Eide. 2. Erling Arild Bolli, Eide. 3. Odd Egil Hjelpstadbakk, Trøndelag traktorpullerklubb.

I mandagsavisa kan du lese mer om arrangementet. Blant annet om eidser Eirik Langnes (19), som deltok på traktorpulling for første gang og tok seieren i Åpen klasse.