Lasse Farstad i IL Bryn mener Fræna er midt i blinken for traktorpulling. – Fræna er jo Norges svar på Texas!

Lørdag klokka 11 blir det alvorlig mange hestekrefter i aksjon, når Idrettslaget Bryn arrangerer konkurranse i såkalt traktorpulling, eller traktortrekking, for første gang i Frænas og Romsdals historie.

– Texas i Fræna

Det var Lasse Farstad i styret for IL Bryn som tok initiativ til traktortrekkinga.– Jeg har vært på et par traktorpullingarrangement, blant annet i Halsa. Det var masse folk fra Fræna, Eide og distriktet rundt her som reiste dit. Så jeg tenkte: hvorfor ikke arrangere traktorpulling her? Fræna er jo Norges svar på Texas, det må jo være den helt rette plassen for et sånt arrangement, sier Farstad.– Hva er traktortrekking?– Man må kunne kalle det verdens kraftigste motorsport! Traktorpulling går ut på å trekke en belastningsvogn ved hjelp av traktor. Belastningen øker utover i løpet, og vi har leid belastningsvogn og utstyr fra Trøndelag Traktorpullerklubb. Den tyngste klassen har belastning opp mot 20 tonn, sier Farstad.

Mange debutanter

Konkurransen har torsdag rundt 25 påmeldte fra Nord-Trøndelag, Vestnes, Eide, Molde og Fræna og IL Bryn tar imot påmeldinger til fredag kveld.– Det konkurreres i standardtraktor og modifisert traktor, altså trimma traktor. I sistnevnte håper vi på flere påmeldte, sier Farstad.– Hva skal til for å lykkes med traktorpulling?– Hestekrefter og riktig vektfordeling er de store faktorene, uten at jeg skal påberope meg å være noen ekspert. Jeg har aldri deltatt på traktorpulling, men har sjølsagt meldt meg på nå. Og jeg blir ikke den eneste debutanten, sier Farstad.– Publikumsvennlig?– Alle liker traktorer! Dette er tøft og artig, og jeg håper mange blir hekta. Det er et arrangement der man kan ta med hele familien. Foreløpig ser jeg at 350 har klikket at de kommer på Facebook. Konkurransen hadde ikke vært mulig hvis det ikke var for god hjelp fra de lokale samarbeidspartnere på Felleskjøpet, AK Maskiner Eide, Eiksenteret, Fræna anlegg og Underholdningshuset, sier Farstad.