Vil ikke ha omkamp om nytt sjukehus

Ap: - Beslutningen er tatt, og sjukehuset skal bygges.

Torgeir Micaelsen er helsepolitisk talsmann i Arbeiderpartiet. Han vil ikke ha omkamp om sjukehusplassering. Arkivfoto: NTB scanpix 

Nyheter

Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann, Torgeir Micaelsen, var mandag på Ålesund sjukehus for å møte ansatte og lokale Ap-politikere. Her var han klar på at partiet var ferdig med sjukehusstriden på Nordmøre og i Romsdal.

– Vi forholder oss til at beslutningen nå er tatt og at det nye sjukehuset skal bygges. Vi støtter det, sier Torgeir Micaelsen (Ap) til Sunnmørsposten.

Han hadde forståelse for at folk i Ålesund fryktet at et nytt sjukehus for nordfylket kan ta "sårt tiltrengte midler" fra Ålesund sjukehus.

Ålesund sjukehus trenger også penger til investeringer, men den dårlige sjukehusøkonomien i Helse Møre og Romsdal gjør dette vanskelig.

- Jeg tror ikke det er mulig å spare inn 630 millioner kroner i helseforetaket innen 2021, som er det som skal til for å få råd til å investere 50 millioner kroner, sier Ove Økland, som både jobber for helseforetaket og er politisk aktiv i Arbeiderpartiet.

Partiets ordførerkandidat i Ålesund, Eva Vinje Aurdal, mener Ålesund var for passive da de slo seg til to med at Ålesund fortsatt skal være hovedsjukehuset i fylket.

- Det pågår en uheldig sentraliseringsprosess mot St. Olavs hospital i Trondheim. Ålesund har et sjukehus med fylkesfunksjoner. hele fylket taper på å ikke ruste opp her, sier Vinje Aurdal til Sunnmørsposten.