Fullroser Dyregod

Fylkesordføreren er full av beundring over hva de har fått til på Batnfjordsøra.
Nyheter

Han synes det er fantastisk at Dyregod har delt ut over en million av overskuddet.

Det var fylkesordfører Jon Aasen som offisielt åpnet de sjuende Dyregod-dagane klokka 14 fredag. Oppvokst på gard som han er, treffer Dyregod-arrangementet Aasen midt i hjerterota. Han er mektig imponert over landbruksmessa som i fjor trakk over 18.000 besøkende. Hittil har Dyregod delt ut over en million kroner til frivillige lag og foreninger. Det legges ned over 5000 dugnadstimer hvert år.

Farmen i moderne innpakning

- Her har vi et storskala-Farmen i moderne innpakning, med mat fra stolte produsenter, dyr fra flinke dyreeiere og et fantastisk utvalg av utstillere. Dette er den største landbruksmessa i vår del av verden. Det urbane folket ønsker å oppleve dette. Vi gleder oss over Dyregod og takker de mange ildsjelene som står bak. Dere forteller på en utmerket måte at maten slett ikke kommer fra butikkene, men fra landbruket. Her vises næringskjeden fram på en suveren måte, og jeg er glad for at det er så mange skoleelever her som får lære om dette, sa fylkesordføreren. Blant annet.

Mange ildsjeler

Asbjørn Undlien er styreleder i SUS i Gjemnes og en av flere ildsjeler bak Dyregod-dagene. Han mener at det må være besøksrekord for å være åpningsfredag. Været er ikke det beste, men heller ikke det verste. Undlien er stolt og glad over hva man har fått til.

- Det har vært en eventyrlig vekst fra 7000 besøkende i 2009 til 18300 i fjor. Vi har fokus på dyr, på landbruk og på å gi barna fine opplevelser. Hittil har vi delt ut over en million til lag og foreninger, og vi har et eget skoleprosjekt som ingen annen landbruksmesse har. Vi har flere hundre skoleelever fra hele distriktet på besøk i dag, sa Undlien.

Dyregod-dagane fortsetter for fullt i morgen og søndag. Les fyldig reportasje fra åpningsdagen, med en godbit av en story, i lørdagens Romsdals Budstikke.