Ødegård får prestisjefylt pris

Knut Ødegård mottar pris for sine mange lyriske utgivelser.

Kjent og kjær Moldes store dikter, Knut Ødegård, får rumensk hederspris. I juryen sitter vinnere av Nobels litteraturpris.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Det er i forbindelse med den internasjonale poesifestivalen «Mihai Eminescu» i Romania at Ødegård blir tildelt den prestisjetunge prisen. Den blir delt ut av en jury bestående av blant annet to nobelprisvinnere i litteratur. Det er «The International academy Mihai Eminescu» som kårer vinneren på vegne av festivalen. Mihai Eminescu er Romanias mest innflytelsesrike poet, forfatter og journalist. Prisen deles ut en gang i året til en lyriker som har utmerket seg internasjonalt.

Stor opplevelse

– Det er klart at dette er stort for en liabonde. I fjor vant jeg en lyrikkpris i Serbia, og det er utrolig kjekt å bli tatt så godt imot ute i verden, sier Ødegård. Festivalen arrangeres fra 17. til 21. september.

– Jeg reiser nedover og blir der en uke. Den katolske sognepresten i Molde er fra Romania, og han skal bli med meg på turen. Han skal vise meg rundt i landet, sier han.

Forblir liabonde

Ødegård skal også delta på flere TV-programmer og diktlesninger mens han er i Romania.

– Det er veldig hyggelig at det blir slått stort opp. Men det er en stor ære å vinne denne prisen. Det betyr at jeg regnes som en av de fremste lyrikerne i verden, sier han.

Men Ødegård skal prøve og ikke la det gå for mye inn på han.

– Jeg drar vel hjem og blir en liabonde igjen, sier han.