Historien rørte juryen

Vennepar fra Molde Oddny og Gunnar beveget Olavsfestdagenes jury med historien sin. Premien er en helt spesiell opplevelse i Nidarosdomen.
Nyheter

Oddny Rød fra Skåla sendte inn sitt bidrag til Olavsfestdagenes konkurranse i et håp om å kunne overraske Gunnar Nilsen med en ganske så spesiell opplevelse. Historien rørte juryen og Oddny og Gunnar får premien i august: En overnatting i Milleniumskapellet, i tårnet i Nidarosdomen, med nattkonserten The Veil of The Temple stigende opp fra kirkerommet.

Glede i sorgen

Oddny og Gunnar mistet begge livsledsagerne sine for en stund tilbake. Etter å ha møttes på en gravlund i fjor, holdt de kontakten over sms, før de traff hverandre et halvår senere.

– Vi har betydd mye for hverandre og det blir stort å oppleve noe slikt sammen, forteller Rød.

De hadde i utgangspunktet tenkt seg på Olavsfestdagene og begge hadde lyst på kirkekonserten. Men å sitte på harde benker hele natta fristet ikke helt. Derfor fant Oddny ut at de skulle sende inn historien si til Olavsfestdaganes konkurranse.

Unik opplevelse

150 hadde sendt inn sitt bidrag til konkurransen.

– Vi føler at vi har vært veldig heldig, og vi gleder oss til opplevelsen, sier Rød.

Det er første gangen noen tilbringer natta i tårnet i Nidarosdomen. The Veil of The Temple er en sju timer lang konsert – den varer hele natta. Dermed er det duket for en helt unik opplevelse.

– Vi ønsket oss først og fremst en god musikkopplevelse. Det blir nok mye musikk og lite søvn, sier Rød.

Mye oppmerksomhet

Hun forteller at overraskelsen ikke ble helt som planlagt. Etter at Olavsfestdagene gikk ut med navnet på vinneren tidligere i dag, har Rød blitt oppringt av flere pressefolk, som ville høre hva de tenker om premien.

– Vi synes det er veldig artig og spennende. Så får vi bare ta all ståheien med på kjøpet., sier Rød som beskriver oppmerksomheten som overveldende.

Det legges opp til at de skal kunne få høre Sting konserten fra tårnet. Konserten er utsolgt og spilles i bakgården. Men hun har hørt at de muligens må dele tårnet med en annen gjest.

– Noen har nevnt at en gammel munk trolig går igjen i Domen. Men sammen med en god venn, fullsatt kirke og god musikk skal det nok gå bra, forteller hun.