Får refundert etter D'Angelo

Både Moldejazz og publikum får refundert penger etter avlysningen på museet fredag.

Halv konsert Konserten med D'Angelo ble avlyst fredag kveld på grunn av sjukdom. Dermed måtte publikum bare rusle hjem etter at Veronica Maggio var ferdig.  Foto: Erik Birkeland

Nyheter

Etter at Veronica Maggio gikk av scenen hadde kom festivalsjef Hans-Olav Solli opp på scena for å fortelle at D'Angelo hadde blitt syk og måtte gå av flyet i Oslo. Resten av konserten ble derfor avlyst.

Jobbet med alternativer

På den oppsummerende pressekonferansen til Moldejazz lørdag fortalte Hans-Olav Solli om hva som skjedde:


- Det var ikke dette festivalen trengte nå

- Tankene går tilbake til 1984, da konserten med Miles Davis først ble avlyst, sier Tor Hammerø.

– Jeg fikk kvart over tre en skjermdump fra Facebook om at D'Angelo og bassisten var tatt ut av flyet i Oslo. Jeg trodde det var en fleip. Men da jeg kom til Romsdalsmuseet og møtte turnemanageren, fikk jeg vite at dette stemte.

Solli sier at de nå så for seg samme situasjon som da Moldejazz på 80-tallet fikk Miles Davis opp, på tross av sykdom etter konsert i Paris.


- Forventer pengene tilbake

- Dette var kjipt. Vi forventer å få pengene tilbake, sier publikum som hadde gledet seg til D’Angelo konsert.

– Vi jobbet med alternativer med å få ham opp. Vi så på alle mulige tenkelige muligheter, også chartring av eget fly. Men vi fikk beskjed om at han var for syk til å reise.

Publikum får refundert halvparten

Alle de som har kjøpt billetter til konserten elektronisk vil mota en e-post eller sms om hvordan de skal gå fram for å få refundert halvparten av billetten.


Vil droppe museet og utvikle Alexandraparken

Utsolgte klubbkonserter men dårlig på museet var Moldejazz' oppsummering på pressekonferansen lørdag.

De som har kjøpt billetter i døra, eller på billettkontoret, må ta kontakt med Moldejazz for å få vite hvordan skal gå fram.

Også jazzen ser ut til å få refundert honoraret.

– Vi har vært i kontakt med hovedagenten i Los Angeles, og vi har en god dialog. Det ser ut til at vi skal få refundert pengene.