Vil droppe museet og utvikle Alexandraparken

Utsolgte klubbkonserter men dårlig på museet var Moldejazz' oppsummering på pressekonferansen lørdag.

Summerte opp Konstituert styreleder i Moldejazz, Torgeir Dahl (f.v.), konstituert festivalsjef Hans-Olav Solli og nestleder i styret Johnny Loen holdt oppsummerende pressekonferanse om årets festival på Alexandra hotell lørdag.  Foto: Hogne Bø Pettersen

Nyheter

På hotell Alexandra lørdag klokka 11 holdt Moldejazz sin vanlige oppsummering fra festivaluken. Dessverre vil dårlig billettsalg på Romsdalsmuseet også i år føre til røde tall, på tross av mange utsolgte konserter.

Alternativ til museet?

Fungerende styreleder i Moldejazz, Torgeir Dahl mener Alexandraparken kan utvikles og kanskje få plass til enda flere. Men han understreker at det ikke er tatt noen endelig avgjørelse i styret angående Romsdalsmuseets framtid som konsertarena.

– Men modellen med Romsdalsmuseet er ikke bærekraftig, sa Torgeir Dahl.

– Vi drar ikke nok publikum til å forsvare å fortsette med museet slik som i dag. Artisthonorarene er for høye, og billett- og matsalget er ikke bra nok til det, sa han.

– I tillegg er man alt for prisgitt været.

Dahl påpekte at selv om man ser etter alternativer til Romsdalsmuseet har de som mål å beholde folkefesten.

– Problemet er at museet var ment å skulle sponse de mer smale tingene, men nå er det nesten omvendt. Og museet har vært en bevisst vurdering av risiko, men i år ble det ikke bare stang ut, vi bommet på åpent mål.

Aker stadion?

Det endelige økonomiske resultatet for festivalen er ikke klart, men måloppnåelsen Moldejazz hadde med å gå 1,5 millioner i pluss er noe man ifølge Dahl bare skal se langt etter.

Noen fra pressekorpset lurte på om Aker stadion kunne være et alternativ, men Torgeir Dahl mente at man også da ble prisgitt været.

– Samt at den uken skal vi jo spille mesterliga, så det blir full kræsj, spøkte Dahl.

Mange utsolgte konserter

På tross av at konserten med D'Angelo fredag ble avlyst da artisten ble syk i Oslo og ikke kunne fly til Molde, samt store tap på Romsdalsmuseet, var det likevel ikke en nedbrutt festivalsjef, Hans-Olav Solli som tok ordet på pressekonferansen.


Får refundert etter D'Angelo

Både Moldejazz og publikum får refundert penger etter avlysningen på museet fredag.

– Vi har solgt ut flere konserter hver eneste dag under festivalen, og dette forteller meg at vi har lykkes med det kunstneriske. Og anmeldelsene har vært kjempebra.

Han legger likevel ikke skjul på at han er skuffet over at en artist som Robert Plant ikke dro flere publikummere.

– I fjor klagde folk på for lite internasjonale stjerner. I år hadde vi flere og Plant var den mest ultimate bookingen vi kunne gjort. Likevel solgte vi bare litt over 5000 billetter.

Men en ting er klart: Det blir Moldejazz i 2016 også.

Les mer fra pressekonferansen i Romsdals Budstikke på mandag!