Aukra-kunstner hang naken i et tre i en halvtime

Nå har Hilde Krohn Huse vunnet en prestisjefull engelsk pris.
Nyheter

Kunststudenten skulle bare gjøre et lite opptak – ved et uhell ble hun hengende naken i et tau festet til et tre i en halvtime. De første drøyt 11 minuttene ble filmet, en film du kan se nedenfor.


Kunstprosjekt

26-åringen fra Aukra gikk fram til i sommer på University for the Creative Arts i London. Men det var da hun var på Aukra i april i fjor at uhellet skjedde. Hun skulle i utgangspunktet ut og filme en scene til en videoserie hun holdt på med, men ble hengende fast i tauet, og der hang hun en halvtime før hun fikk hjelp.

– Hva tenkte du da du merket at du hang fast?

– Jeg rakk å tenke ganske mye. En stund tenkte jeg at jeg faktisk kunne miste foten eller at jeg kunne bli hengende der for alltid, sier hun til Romsdals Budstikke.

– Jeg ble kvalm av å se på videoen første gang, jeg opplevde alt på nytt igjen. Men så sov jeg litt og oppdaget at videoen er ganske grei, sier hun til VG, som først omtalte saken.

Filmen har nå vunnet Bloomberg New Contemporaries 2015 – en konkurranse for engelske avgangsstudenter. Som premie får hun vist filmen i et galleri nær Buckingham Palace i London – et galleri som åpnes i november. Der vil videoen vises i et år.

Ble til ved et uhell

Filmen hun vant prisen med ble altså til ved et uhell. Hun var alene ute i naturen, rigget til kamera og tau – og tok av seg klærne. Hun klatret opp og hektet foten inn i en av løkkene.

Da hun skulle lirke foten ut igjen og avslutte opptaket oppdaget hun at hun satt fast.

– Der videoen slutter slo kameraet seg av, men jeg hang der og ropte på hjelp i 30 minutter, sier hun til VG.

Fikk til slutt hjelp

Til slutt hørte en venninne av henne ropene og kom til unnsetning.

– For meg er det naturlig å være naken foran kamera, men det ble nok litt spesielt for henne å hekte meg ned. Flaks at det kom noen jeg kjente, ler hun.

Hun slapp fra hendelsen med et arr på ankelen – og en prestisjefylt pris.

Er ofte «hjemme»

Selv om hun og familien flyttet fra Aukra da hun var sju år gammel, besøker hun fortsatt hjemstedet så ofte hun kan.

Til VG sier hun at liker sjø og fjell, noe hun ikke får mye av i London. Krohn Huse forteller også at hun har jobbet på laksefabrikken på Gossen på sommerstid.

Denne sommeren ble hun ferdig med sin master i samtidskunst. Hun bruker video aktivt i kunsten sin og har også en egen Youtube-konto hvor du kan se flere av hennes verker. Youtube fjernet imidlertid videoen som nå er premiert i England etter at Rbnett laget denne saken – dette fordi de ikke tillater nakenhet.