Ny restaurant på kaia

Stor interesse da Moldes nye spisested Glass åpnet dørene lørdag formiddag.
Nyheter

Folk strømmet på og viste stor interesse for Moldes nye spisested da Glass åpnet dørene lørdag formiddag.

Kamp om uteplassene

Daglig leder Jan Erik Nyland strålte om kapp med sola da han kunne ønske folk velkommen inn litt over klokken 13 lørdag. Dog valgte de fleste å benytte seg av det store uteserveringsområdet ved første og beste anledning.

– Jeg har ikke rukket å telle hvor mange sitteplasser vi endte opp med ute, det var ferdig her rett før vi åpnet. Inne har vi 140 sitteplasser, fortalte Nyland. Han kunne stolt holde snora sammen med senterleder Britt Janne Tennøy da ordfører Torgeir Dahl klipte den og åpnet Glass Restaurant og Bar.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Vi begynte planleggingen i november, og det har vært utrolig mye arbeid å bygge om fra sportsbutikk til restaurant. Arbeidsfolkene vi har hatt, fra lokale firmaer, har stått på og gjort en fantastisk innsats, sa Nyland.

Ros for utseendet

Han kunne peke på et par mangler, noen detaljer som ikke var på plass, men som ingen gjester la merke til med første øyekast. Ved inngangspartiet strømmet det på med rosende ord for utseendet på restauranten. Nyland gir en stor del av æren til Sturla Godøy, som har stått for planleggingen av inventaret.

– Det er miks av ulike stiler og vi har noe gjenbruk og møbler fra ulike tiår. Vi har brukt hele verden som marked for å skaffe alt. Og det er variasjoner i materialene, fortalte Godøy og pekte på bordplater i heltre, elementer i marmor, håndlagde bordbein fra Danmark og designstoler.

Innehaver Jan Erik Nyland var raus med skryt til alle som har bidratt til at restauranten så ut som den gjorde på åpningen. Prosessen har gått fort, men det var mye planlegging i forkant.

– Jeg er fornøyd med stilen vi har skapt, som en slags italiensk bistro. Det skal være et uformelt sted, og hovedfokus er på god mat. Derfor har vi prioritert å lage et skikkelig stort kjøkken. Nå må alt gå seg til litt, fortalte Nyland.

- Maten i fokus

Og gå seg til skal restauranten gjøre fort. Allerede en halvtime etter åpningen var det kommet inn reservasjoner til 80-90 personer den første kvelden. Kjøkkenet skal finne sin form, og menyen utvides etterhvert. Mange av gjesten gikk for pizza fra den splitter nye steinovnen på formiddagen.

– Kapasiteten blir fantastisk på dette kjøkkenet, både i forhold til mengde og kvalitet. Vi har dyktige kokker fra Molde, Spania og Venezuela.

På kjølerommet har han omtrent 3000 liter øl av ulike slag, som kan tappes på kran.

– Vi har valgt ting som passer godt til mat, både av øl og vin. Maten står i fokus hele veien her, og så skal vi ha god drikke til, understreket Nyland.