Milliardkontrakt til Rostein

Rostein har sikret seg kontrakt for fire brønnbåter som sprenger selskapets rekorder.
Nyheter

Rederiet Rostein på Harøya har sikret seg en rekordstor kontrakt med Marine Harvest Norway AS.

1,1 milliard

– Det er fire kontrakter med litt ulik varighet og verdi, men med kjapp hoderegning har de en samlet verdi på omtrent 1,1 milliard kroner i omsetning, sier viseadministrerende direktør Glen Bradley til Romsdals Budstikke.

Til sammenlikning har rederiet aldri tidligere skrevet kontrakt for mer enn én båt om gangen.

– Vi her har aldri vært borte i maken. Den setter ny rekord hos oss med god margin, sier Bradley.

Bygges på Larsnes

Kontrakten omfatter en fornying av to eksisterende avtaler for båtene Ro Master og Ro Fjord, som i dag går fast chart for Marine Harvest region Nord og Vest. I tillegg skal Rostein supplere de to regionene med to skip, som blir nybygg.

De to nybyggene skal leveres i 2017 av Larsnes Mek Verksted, hvor Rostein-konsernet er hovedaksjonær. Kontrakten har før opsjoner en verdi på rundt 600 millioner kroner. Brønnbåtene blir på 3.500 kubikkmeter og tuftet på designet av søsterskipet Ro Arctic, som ble levert i 2014. Verftet har med denne kontrakten fylt ordrebøkene godt ut i 2017.

– Betyr utrolig mye

Direktøren legger ikke skjul på at kontrakten var viktig for rederiet.

– Kontrakten gjelder også to skip som eksisterer i dag, hadde vi ikke vunnet denne kontrakten hadde vi levd med en risiko for at vi ikke ville finne arbeid til båtene. Det gir oss en trygghet å vite at eksisterende virksomhet er sikret.

Rekordår

Fjoråret ble rekordstort for rederiet. Med nyoppusset flåte og nybygget Ro Fjell i sitt første år, omsatte Rostein for rundt 400 millioner kroner i 2014. Allerede nå sikter selskapet mot et nytt rekordår og omsetning på 450 millioner kroner. Den nysikrete kontrakten med Marine Harvest gjør også at rederiet kan sikte mot gode resultat i åra som kommer.