10 fjellturer – rett fra bilsetet

Drømmer om fem om dagen – og en natt i Rauma.
Nyheter

Vil du prøve en fin fjelltur uten altfor store anstrengelser? Da kan «carwalk» være noe for deg.

Åpnet turene

I Rauma finner du nå ti slike turer i konseptet Carwalk Romsdal. Tirsdag var det offisiell åpning av den første – ved Kylling bru på Verma.

– Vi har samlet ti turer som har sitt utgangspunkt i stier og veger som allerede finnes her. De er tilrettelagte og det er på steder hvor folk allerede ferdes. I tillegg har vi valgt turer som er nær steder hvor man kan handle. Turene ligger ved hovedgjennomfartsvegene i Rauma, forteller prosjektansvarlig for reiseliv i selskapet Nordveggen AS, Jan Sverre Sivertsen.

– Carwalks-konseptet er at man skal kunne kjøre helt frem til utgangspunktet, parkere bilen der og så starte turen. Vi håper dette blir en populær turform.

40-120 minutter

De har fått offentlig støtte til å utvikle bærekraftig turisme blant annet i nasjonalparkområdet Reinheimen.

Turene er fra 40 til 120 minutter varighet, beregnet tur-retur fra utgangspunktet.

– Dette er en flott konsept som vi har gleden av å være med på å åpne, sier seniorrådgiver Bente Rønning i Miljødirektoratets naturavdeling.

Høyt og lavt

– Hvor krevende er disse turene, Sivertsen?

– Det er i utgangspunktet enkle turer. Vi har gradert dem fra lett til middels. De lette går i enkelt terreng med lite stigning. Her kan alle bevege seg sikkert. De middels krevende turene er noe brattere og i litt mer luftige omgivelser. Men de fleste skal kunne gås av alle. Vårt mål er at folk tar fem om dagen, og blir en natt ekstra i Rauma, smiler Jan Sverre Sivertsen.

Mens åpningsturen gikk fra europavegen og ned til utsiktspunktet ved Kylling bru, gikk tur nummer to fra Trollstigvegen og til Alnesvatnet.

– Vi har lagt ut gratis kart over turene på mange steder i kommunen og håper at folk er flinke til å dele turene og kartene, sier Nordveggendirektør Helene Rødseth.

Du kan lese om alle turene på www.romsdal.com.