Rekordmange kunstnere i natur

Kunst i natur under Norsk Fjellfestival har i år flere deltakere og et mer omfattende program enn noensinne.

Flere strenger: Blant deltakerne i årets Kunst i Natur er greske Giorgos Sikomitellis, som er spesielt invitert i år. Han jobber særlig mye med tre, og harpa du ser på bildet har han laget for Kunst i Natur. Foto: Privat 

Nyheter

De første kunstnerne er allerede på plass fra helga. Blant dem er greske Giorgos Sikomitellis, som er spesielt invitert i år.

Han er en kjent kunstner og musiker/sanger på øya Lesbos i Hellas. Giorgos jobber særlig mye med tre, og harpa du ser på bildet har han laget for Kunst i Natur. Han kommer til å ha en performance og spille på den under åpningen søndag den 5. juli. Instrumentet blir stående på fjellet slik at forbipasserende også kan bruke den.

Åpning søndag

Gunn N. Morstøl er initiativtaker og leder for Kunst i Natur. Hun ønsker publikum hjertelig velkommen til egen åpning av prosjektet førstkommende søndag. Oppmøte der stien til Litlefjellet begynner, innerst i Vengesdalen klokka 12.

– Det fleste kunstnerne vil være til stede, og vi vandrer rundt og ser og opplever. Åpningen av Kunst i Natur erstatter kunstvandringen vi tidligere har brukt å ha, forteller Morstøl.

– Vi markerer også innledning av Morten Nygårds deltakelse i Kunst i Natur, han er vår levende, mediterende installasjon under hele Fjellfestivaluka! Han har ikke med seg mat og drikke, og besøkende i området Litlefjellet inviteres til å besøke han, samtale om livet og om frihet, og dele mat og drikke med han, forteller hun.

Flere deltakere

Avslutning for Kunst i Natur og Morten Nygårds prosjekt blir ved plassen der han sitter, langs stien vel halvvegs opp til Litlefjellet kl. 12 søndag den 12. juli.– Når han har fått kommet seg ned i bygda, fått seg en dusj og mat … da inviterer vi til foredrag og dialog med Morten Nygård i Galleri Innsikt på Grøtta i Isfjorden kl. 15.00 søndag 12. juli.

I tillegg til disse to møter du følgende deltakere i årets Kunst i Natur: Helena Marika Ekenger,(S); Halvard Hatlen,(N); Anne Øien,(N); Morten Nygård,(N); Hannah Streefkerk,(NL); Greger Ståhlgren,(S); Ilona Fintland,(S); Agneta Segerfelt,(S); Gjertrud Hals,(N); Geir M. Brungot,(N); Guri Berg,(N); Gro Eide,(N); Ann Mari Arneberg,(N); Gunvor Tangrand,(N) og Gunn N. Morstøl (N).