Til verdens største triatlonkonkurranse

En sprek gjeng fra Molde drar til London for å delta i verdens største triatlon-konkurranse denne helga.
Nyheter

1.500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Den utfordringen venter gjengen fra Molde.

Robert Svendsen var med for ti år siden. Søndag står han igjen på startstreken.

Liker allsidighet

– Egentlig er det langrenn som er min hovedidrett. Men også triatlon er fascinerende. Det er variasjonen mellom det å svømme, sykle og løpe som gjør triatlon så bra. I svømming er jeg dårligst. Bedre går det når jeg kommer opp av vannet for å ta fatt på syklinga og løpinga, sier den treningsivrige Robert Svendsen.

– Flere med meg opplever nok svømminga som en barriere. Men å lære seg den grunnleggende teknikken går lettere enn man tror. Et svømmekurs kan lett gi stor framgang. Sjøl om svømminga er den mest teknisk krevende av de tre øvelsene er det også der tidstapet er minst, fordi svømminga tar kortest tid.

Velger sprint

Noen oppfatter triatlon kun med steinharde Ironman og Norseman her til lands, men konkurranseformen i OL og VM er den som gjennomføres i London.

Noen av de som reiser herfra nøyer seg med lørdagens sprintutgave der det skal svømmes 750 meter, sykles 20 kilometer før konkurransen avsluttes med fem kilometer løping. Ildsjel og initiativtaker Egil Tautra er av dem som staser på lørdagens sprintkonkurranse.

– Først og fremst blir dette en sosial tur for oss som drar. For meg er en halv triatlon-konkurranse tøff nok, sier eldstemann i gjengen som reiser herfra.

Tidligere i vår tok var Egil Tautra med og arrangerte en forberedende konkurranse i Molde. Da ble svømminga lagt til varme Moldebadet. Slik blir det ikke i helga når han og 5.000 andre går i vårkalde vannet i London.

Felles treningsmål

Ekteparet Tina V. og Tor Kristoffersen skal begge være med i London. Nettopp det å ha trening som en felles paraktivitet trekker de to fram som et gode.

– Det fine med at begge melder seg på er at vi da har et felles treningsmål samt at det gir oss en mulighet til å trene og gjøre noe sammen, sier Tina Veseth Kristoffersen i forkant av London-turen.