300 møtte Bjørnis

Barnehagebarn fikk treffe brannbamsen i Molde.

Stort møte mellom brannbamsen og 300 barnehagebarn på brannstasjonen.

Nyheter

Brannbamsen Bjørnis og 300 barnehagebarn møttes på Molde Brannstasjon torsdag.

I forbindelse med at Molde brann- og redningstjeneste har fått pengestøtte fra Gjensidige Nordmøre og Romsdal til å sette i gang «Bjørnis»-prosjektet, ble alle barnehagene i ansvarsområdet til stasjonen invitert.

En-en-null

Det innebærer i tillegg til Molde Nesset, Midsund, Eide og Aukra. Torsdag kom de første 300 barna på besøk, fredag kommer 300 til. På stasjonen fikk barna en grundig omvisning, med besøk på alarmsentralen, prøvesitting av brannbiler, spyling med brannslange og til slutt show med brannbamsen Bjørnis.

På sørsida av stasjonen ble barna samlet, og fikk se et mislykket brannslokkingsforsøk med påfølgende spørsmål om hvem man ringer når det brenner. Svaret var rungende klart «en-en-null», og ikke mange sekundene etter kom brannbilen med sirene inn på plassen.

Med Bjørnis til stede ble flammene fort slokket, og barna fikk hilse på bamsen.

Moldemann bak prosjektet

Brannbamsen Bjørnis er et prosjekt startet av moldemannen Rikard Heimen i Trøndelag Brann- og redningstjeneste. Der er en liten bamse med i alle brannbilene nå, så barn i akutte og traumatiske situasjoner får en bamse for å flytte fokus vekk fra de de dramatiske hendelsene. Dette prosjektet blir nå også startet i Molde.

– Bjørnis hjelper barna i akutte situasjoner, og hjelper oss i forebyggende arbeid. Med brannbamsen får de en knagg å henge brannsikkerhet på, både i barnehagen og heime. Å starte med forebyggende arbeid tidlig er viktig, for de tar med seg det resten av livet, sier Endre Dahlen, som er kommunikasjonsansvarlig ved Molde Brannstasjon.