Ønsker seg flere medlemmer i 25-årsgave

Molde golfklubb har 450 medlemmer, men ønsker seg flere. Gjerne familier. Og frister med en kurspakke i anledning jubileet.

En golfklubb for alle – Hvor mange golfballer vi har? Nei, si det. Minst ti tusen, sier daglig leder Tommy Petterson Torsvik, som ønsker at enda flere skal få øynene opp for sporten.  Foto: Hugo Tingvoll

Ny på golfbanen Det går helt fint å begynne med golf sjøl om man er godt voksen. Det er 66-åringen Bjørn Riksfjord et bevis på.  Foto: Hugo Tingvoll

Nyheter

– Kom til oss og begynn med golf, sier Tommy Petterson Torsvik. Det var i 1990 golfklubben så dagens lys. 25 år senere er klubben både stor og attraktiv.

Torsdag arrangerte golfklubben åpen dag der medlemmer og nybegynnere møttes.

En idrett for alle

– Det er et veldig bra spørsmål, sier klubbens daglige leder når han blir spurt om hva som er så bra med golf.

– Golf er en sosial og veldig fin familieidrett. Hit kan barn, voksne og besteforeldre komme, spille og ha trivelige dager sammen. Konkurransemessig er golf veldig bra. Vi har et handicapsystem som gjør at også jeg kan konkurrere mot Bjørn Jarle Kleppen, som er en toppspiller i golfklubben vår, sier en smilende golfleder.

– Frisk luft og mosjon ute i naturen er med på å gjøre golf så fantastisk artig.

Rundt ham denne vårkvelden rusler både ungdommer og godt voksne golfspillere. Det å begynne med en ny idrett når man er kommet godt opp i årene er ikke så vanlig.

Når man blir 66

Bjørn Riksfjord fra Kleive har latt seg inspirere av idretten der det handler om å slå den lille ballen så presist at den treffer det 10 centimeter brede hullet langt der borte, med så få slag som mulig.  

– Dette er show. Skikkelig artig, sier den ferske golfspilleren.

For en uke siden var 66-åringen ferdig med nybegynnerkurset. Han skryter av instruktør Bjørn Jarle Kleppen, som sto for opplæringa. Kurset har gjort Riksfjord i stand til å forstå spillet og lært ham de grunnleggende slagene  som må til for å lykkes på golfbanen.

Den nyfrelste golfspilleren forteller at han har en bror som spiller og at det var kamerat som inviterte ham til å bli med på nybegynnerkurset.

Nybegynnerkurs

Molde Golfklubb har satt sammen en jubileumspakke som skal få flere til å begynne med sporten.

– Vi kan friste med et golfkurs til 1.800 kroner. Våre medlemmer har anledning til å invitere med seg én ny spiller som får kurset for halv pris. For 800 kroner ekstra blir man medlem i klubben og får fri tilgang til treningene med pro og andre instruktører. Fri rett til å spille så mye golf man vil, inngår også i medlemskapet.

– Rimeligst

– For barn gjelder andre priser. Oversikten i Budstikka i vinter fortalte at golf er den rimeligste idretten barn i Molde kan drive med, og viser hvordan vi tenker. Mange medlemmer gjør at vi kan holde prisene nede, sier Tommy Petterson Torsvik.

Han ser på Molde Golfklubb, med sine 450 medlemmer, som en mellomstor klubb i nasjonal sammenheng.