Live satte norgesrekord

Live Solheimdal satte ny norsk juniorrekord på 10.000-meter lørdag kveld.

  Foto: RBarkiv

Nyheter

Skåla-jenta dokumenterte solid form da hun ble klokket i mål på 35,15 i et stevne i Parliament Hill Athletics Track i London lørdag kveld.

Hovedmålet

– Jeg er fornøyd med at jeg klarer å slette Kristin Eides rekord på 35,31. Det var mitt primære mål da jeg reiste over. Men jeg er ikke fornøyd med prestasjonen og tiden. Jeg hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å løpe raskere da jeg kom til stadion. Men forsto det kom til å bli vanskelig da jeg fikk magetrøbbel under oppvarmingen. Vanskelige vindforhold var det også, sa den ferske rekordholderen til Romsdals Budstikke etter milløpet i England. 

Live Solheimdal var tydelig på at det ga mersmak å løpe så langt. Selv om de fleste unge løpere opplever at det er en stor mental påkjenning å gi seg i kast med 25 runder på bane. Live mener det skal være mulig å få se 34-minutterstallet før sesongen og juniorkarrieren er omme. Hun har nå den erfaringen hun manglet i debuten.

Stort potensial

– Det er noe helt annet å løpe så mange runder på bane enn ti kilometer på vei, sa Solheimdal som viste friske takter i Sentrumsløpet.

Hun tilbakela det ti kilometer lange gateløpet i hovedstaden på 34,36. Steinkjer Friidrettsklubb-utøveren legger ikke skjul på at hun var langt mer tilfreds etter det løpet. På bakgrunn av den solide prestasjonen i Oslo-gatene hadde hun forhåpninger om å få 34-minutterstallet på nytt da hun fikk på seg startnummeret i «Night of the 10 000» som er et svært så merittert løp på de britiske øyer.

Nå ser hun lyst på fortsettelsen og ikke minst U 20-EM i Sverige.

Fornøyd trener

– Det mesterskapet er helt klart sommerens store mål. Jeg har lyst til å løpe fort i nabolandet dersom jeg blir tatt ut. Drømmen og for så vidt håpet er at jeg kan være kapabel til å løpe ned mot eller aller helst under 16,25 på 5000-meter dersom ting utvikler seg som jeg håper, sa Solheimdal.

Trener Henrik Sandstad har tro på at Live Solheimdal kan bli et hett navn i norsk juniorfriidrett utover sommeren og høsten. Den tidligere langdistanseløperen registrerer at hun har kommet sterkt tilbake etter at hun mistet en god del grunntrening i februar og mars på grunn av skader og sykdom.

Stortalentet har hatt god progresjon i treningsarbeidetetter at hun kom tilbake. Sandstad har klokketro på den unge romsdalingen.

– Live kan bli så god som hun vil dersom hun i fortsettelsen er like motivert og dedikert i treningsarbeidet som hun har vært etter at hun kom inn under våre vinger. Det handler om å jobbe hardt over tid.