Han vil kjøre fra politiet - på gangvegen

Men det gikk ikke helt som 60-åringen hadde tenkt. Se filmen fra flukten.

Men bilflukten på gangvegen endte ikke slik 60-åringen hadde tenkt.

Nyheter

Moldemannen kjørte torsdag ettermiddag på gangvegen fra Oskar Syltes Mineralvannsfabrikk til rundkjøringen ved Lergrovik. Men politiet lå på hjul da Simen Lønseth fanget flukten på sitt mobilkamera.

Vinglete kjøring

Mannens påfallende kjøring ble meldt til politiet av flere andre bilførere. Mannen kjørte da ut av byen. Ved rundkjøringen ved Årø flyplass snudde mannen og kjørte gangvegen tilbake mot sentrum. Da var politiet varslet og de la seg på hjul etter mannen. 60-åringens bil vinglet fra side til side på gangvegen inn mot sentrum. Men politiet holdt seg bak bilen den første delen av kjøreturen. Det var heldigvis ingen andre fotgjengere eller syklister på gang- og sykkelvegen.

Men da fluktbilen og den forfølgende politibilen nærmet seg Lergrovik gård kan man se på filmen at det er fotgjengere ikke langt foran bilene.

Starter flukten

Her prøver bilisten å svinge ut på rundkjøringa ved Fannefjordtunnelen. Der klarer politiet å svinge inn foran den forankjørende bilen og 60-åringen skjønner at han må stanse. Bilturen var over.

Mannens førerkort ble beslaglagt og han ble deretter brakt til sykehuset for helsesjekk. Det er trolig helsemessige årsaker til atferden, og det er ikke mistanke om promillekjøring, bekrefter politiet.