Er dette Norges drømmehytte?

Hytta på Sekken er i finalen om å bli årets drømmehytte i Norge. Se bildene.
Nyheter

Det er bladet "Hytteliv" som har plukket ut Snekkerbua på Sekken som en av fem finalister i konkurransen "Norges Drømmehytte".  Hytta eies av Sølvi Westrum Grøvdal og Karsten Grøvdal fra Isfjorden.

Det er Åndalsnes Avis som først omtalte de lokale finalistene.

Forfall

- Hytta "Snekkerbua" ligger på vestad på sørsida av Sekken og var opprinnelig snekkerverksted til Karstens bestefar, forteller Sølvi Westum Grøvdal til Rbnett.

- Huset sto ubrukt i mange år og hadde forfalt. Taket var lekk og en del av reisverk og bordkledning var råttent. Bestemora til Karsten mente allikevel at det kunne bli en bra hytte av det dersom vi fikk tettt taket. og det var det første arbeidet vi gjorde i 1983, forteller Sølvi.

Oppgradert

Den opprinnelige snekkerbua bestod av 24 kvadratmeter grunnflate, kjøkken, stue og sovehems. Og dette skriver bladet hytteliv:

De hadde utedo, men ikke strøm eller innlagt vann. Hytta har blitt brukt mye i alle år, og gradvis har den blitt utvidet. Siste byggetrinn ble ferdig i fjor, og nå er hytta oppgradert med innlagt vann, strøm og toalett. De har også bygd gjestehytte, utestue og satt opp badestamp.

Sekken er et flott utgangspunkt for båtturer med fisking, bading, strandhogg og grilling.  Med 2 mil vei rundt øya er det et populært sykkelmål. Det er også et flott turterreng der, både ved sjøen og på fjellet. Det er et frodig klima der, så de har flere frukttrær og kjøkkenhage. De siste årene er det blitt ca. 120 overnattinger i året.

Finaleklare

- Vi meldte oss på konkurransen ved et tilfeldighet. Vi leste om konkurransen i  bladet hytteliv og sendte inn de bildene vi hadde for hånden. Vi er på hytta også nå i helga, forteller Sølvi Westum Grøvdal til Rbnett lørdag kveld. Hun og mannen er nettopp ferdig med kveldens bad i badestampen. Og ekteparet fra isfjorden ligger på en foreløpig andreplass i konkurransen.

Vil du stemme på drømmehytta fra Sekken så kan du gjøre det via denne lenken.