Færre innleide på Nyhamna

Men anlegget på Gossen slipper unna kutt i faste stillinger.

Kommunikasjonssjef Kitty Eide siar at ca 20 innleide medarbeidere blir overflødige på Nyhamna. Foto: Bjørn Brunvoll 

Nyheter

A/S Norske Shell informerte sine ansatte om at de skal redusere med ca 120 faste stillinger. 100 av disse kuttes i Risavika ved Stavanger. 20 stillinger forsvinner i Kristiansund. Shell vil prøve å få til reduksjonen gjennom frivillige ordninger som sluttpakker og tidligpensjon.

140 innleide skal bort

I tillegg skal A/S Norske Shell redusere antallet innleide medarbeidere og konsulenter med tilsammen ca. 140 i Stavanger, Kristiansund og på Nyhamna.  Oppstrømsvirksomheten i Norske Shell har i dag ca 900 ansatte og 350 innleide.

- Dette bekrefter det vi har indikert tidligere; at det ikke blir reduksjoner i antall faste Shell-ansatte på Nyhamna. Det påregnes en reduksjon i antall innleide på Nyhamna med ca 20, sier kommunikasjonssjef Kitty Eide til Rbnett.

Styrker posisjonen

- Disse tiltakene er nødvendige for å tilpasse oss aktivitetsnivået vi ser i årene som kommer og for å styrke vår posisjon i konkurransen om spennende nye oppgaver i fremtiden. Vi holder fast ved vår langsiktige ambisjon i Norge, vi tror på fremtidig vekst, og søker derfor aktivt nye muligheter på norsk sokkel, sier administrerende direktør Tor Arnesen.

Styrene i Shell og BG annonserte nylig enighet om betingelsene for en anbefalt fusjon.  Dette er en separat prosess, og har ikke påvirket beslutningen som A/S Norske Shell kunngjorde i dag.