Sprer om seg med Havsnø

Det eksklusive Havsnø-saltet fra Gossen har fått en pangstart i det norske markedet. Også Tyskland og Sverige lukter på havsaltet.
Nyheter

Ute på Karlsholmen, i fabrikklokalene til North Sea Salt Works, er det travle tider. Ekteparet Arve og Michal Øverland brygger på en ramsalt suksesshistorie, sammen med Sverre Orm Øverland, bror til Arve.

Det eksklusive havsaltet fra Saltsteinsleia begynner nå å spre seg ut til kundene og til norske kjøkken. Havsnø-saltet har også fått merket Nyt Norge, som ikke trykkes på hva som helst.

Godt nytt

– Det er mye godt nytt å melde om fra saltproduksjonen vår. Først og fremst har vi fått innpass i Norgesgruppen, med butikker som Meny, Spar, Ultra og Eurospar. Videre har vi fått klarsignal fra Bunnpris og Rema på hele Vestlandet og opp til Trøndelag. Vi har passert 300 butikker i Norge allerede. Det står jo så mye i avisene om hvor vanskelig det er å få innpass i det norske dagligvaremarkedet, men vi må definitivt si oss meget godt fornøyd med responsen hittil. Vi er i rute og vel så det. Vi har fått en bedre start enn vi turte å håpe på, sier Arve Øverland til Romsdals Budstikke.

Genuint

Han mener en stor del av forklaringen er at Havsnø er noe genuint, eller unikt, og ikke minst et krystallklart norsk produkt som markedet har savnet. Saltet fra Gossen skal jo ta opp kampen mot selveste maldon-saltet fra England.

– Når vi har fått innpass i så mange norske butikker, er det et utmerket utgangspunkt for at saltet fra Gossen skal ta store markedsandeler som fingersalt. Men det skal jo ikke stoppe opp i Norge. For tida har vi testlansering i ei større tysk kjede. De begynner med en håndfull butikker. Tyskerne er overbegeistret for alt som er norsk, så dette har vi tro på.

Sverige neste

– I neste uke får vi en svensk distributør på besøk. Sverige er et interessant marked. Vi er også til stede i en spesialbutikk i USA, sier Øverland, som er gift med amerikanske Michal fra Oregon. Det er hun som er hjernen bak saltkonseptet.

Saltsatsingen på Gossen ser altså ut til å bli en suksess. Det ser ut til å kunne bli flere arbeidsplasser på sikt. Allerede nå har de leid inn ekstrahjelp til pakking, og det ligger an til at enda en person skal inn i produksjonen om noen uker.