– Kunne gått i kompaniskap med Stalin om så var

Dagfinn Ripnes og Kristiansund Høyre allierer seg med Gaza-lege og Rødt-politiker Mads Gilbert.

Kamplysten – Vi vil under enhver omstendighet ikke akseptere at Kristiansund sjukehus skal strippes ned til feltlasarett, sier Dagfinn Ripnes i Kristiansund Høyre.  Foto: Olav Skjegstad

Nyheter

Kristiansund Høyre planlegger et landsomfattende sjukehusopprør med utgangspunkt i Kristiansund. De har fått med seg Mads Gilbert på laget, skriver Tidens Krav.

Fotofestival og sjukehuskamp

– Vi har ingenting imot å stille oss i spissen for en aksjon som gjør at lokalsjukehus kan overleve i Helse-Norge. Mads Gilbert vil gjerne bidra og har sagt seg villig til å holde en times lokalsjukehusappell under Nordic Ligth i april, sier Ripnes til avisa.

Gilbert skal ikke ha tatt stilling til lokaliseringsstriden i Nordmøre og Romsdal. For ham dreier dette seg om lokalsjukehusene.

Mulig rettssak

Dagfinn Ripnes sier den første viktige milepælen blir innstillingen fra Stortingets kontrollkomité den 19. mars.

– Den kan få betydning for en eventuell beslutning om rettssak, sier Ripnes.

– Vi vil under enhver omstendighet ikke akseptere at Kristiansund sjukehus skal strippes ned til feltlasarett til fordel for et gigantomanisk sjukehus i Molde. Det kommer vi til å stå knallhardt på, og vi kommer ikke til å gi oss før vi har nådd målene våre, sier han til avisa.

Fiendskap og hjemmefødsler

Den tidligere Kristiansund-ordføreren sier også at fallende oljeinntekter kan føre til at dagens modell med sjukehus både i Kristiansund og Molde blir videreført.

At fellessjukehuset ble besluttet lagt til Opdøl har skapt mye vondt blod, ifølge Ripnes.

– Håndteringen av denne saken har utløst en utrolig fiendskap. Jeg kjenner nå til to kvinner på Nordmøre som planlegger å føde hjemme i stedet for ved Molde sjukehus når fødeavdelingen i Kristiansund sommerstenger, sier han.