- Nå har vi fullt fokus på guttens beste

Det har vært to lange dager for barnevernsleder, Yngve Brakstad Cappelen.
Nyheter

- Det har vært en lang dag. To lange dager. Men heldigvis med en lykkelig slutt.

Det sier barnevernsleder i Molde, Yngve Brakstad Cappelen. Han har jobbet i samarbeid med politiet siden den sju år gamle gutten ble meldt saknet mandag ettermiddag.

- Har vært veldig bekymret

– Siden da har barnevernet hatt to hovedfokus. Det ene er at vi har vært veldig bekymret for gutten. For hvor han var og hvordan han hadde det. Den bekymringen har ligget der hele tida. Så har vi hatt et fokus gjennom dagen på å sørge for dem rundt. De ansatte i barnevernet som har hatt befatning med saka og fosterhjemmet til gutten. I tillegg har vi hatt et helt klart fokus på samarbeidet med politiet. På å gi dem alle de opplysningene vi har sittet inne med, sier Cappelen. Han mener de barnevernsansatte har opptrådt profesjonelt i situasjonen.

– Det er jo en uvanlig situasjon å stå i. Utfordrende for alle, og med stor usikkerhet. Nå er alle veldig lettet over at gutten er funnet, sier barnevernsjefen.

– Politiet roser barnevernets innsats. Hva har dere bidratt med?

– Vi sitter jo inne med en del opplysninger. Noe utover det kan jeg ikke kommentere av hensyn til hva som skjer videre med gutten, sier Cappelen. Men han understreker at det er politiet som har funnet gutten.

– Barnevernet har bidratt med de opplysningene vi har blitt bedt om å gi, sier han.

– Vet du hvor gutten er nå? Er han kommet hjem til fosterhjemmet?

– Jeg kan ikke si noe om dette. Men jeg kan bekrefte at han er i god behold. Og at vi både er glade og lettet nå.

– Hva blir barnevernets rolle videre i saka?

– Fokuset til nå har vært å gi bistand til at gutten skulle bli funnet. Vi vil også i fortsettelsen ivareta vår rolle i forhold til gutten. Det er først og fremst barnets beste vi tenker på nå. Slik det alltid er i barnevernets arbeid. Men vi vil ha et tett samarbeid med politiet også i det videre, sier Cappelen.