Har slått alarm i flere land

Politiet frykter gutt kan være kidnappet i Molde.
Nyheter

Politiet frykter at en sju år gammel gutt som forsvant fra Molde bowling er kidnappet. Det sier politiinspektør Ove Brudevoll i kveld.

Gutten var i følge pressekontakt Alf Stormo under tilsyn av barnevernet da han forsvant. Han var sammen med sin biologiske mor og en representant fra barnevernet. Gutten er bosatt i Eide.

Hvorfor frykter dere kidnapping?

- Observasjoner som er gjort. Gutten har forlatt bowlinghallen uten å ta med ytterjakke og har satt igjen uteskoene. I tillegg er det en del andre observasjoner vi ikke kan komme inn på, sier Stormo.


Utenlandsk bil raste forbi tunnelkø

Kan ha sammenheng med mulig bortføring i Molde.


Er det noe i familieforholdene som gjør at dere frykter kidnapping?

- Det kan jeg ikke kommentere, det er noe av det vi undersøker nå.

Hvilke tiltak gjøres for å hindre en eventuell flukt til utlandet?

- Alle politidistrikt er varslet. En slik sak går via Kripos og da blir toll også varslet.

- Det søkes med 10 hundeekvipasjer. Hvilke resultater har det gitt?

- Vi har ikke fått noen resultater fra dem ennå.

- Burde gutten vært funnet nå hvis han befant seg i nærområdet?

- Vi kan fortsatt ikke utelukke at han har gått seg vill. Søket fortsetter.

Stort letemannskap i sving

Forsvinningen etterforskes nærmere av en egen gruppe bestående av politifolk fra både Molde og Kristiansund. Gruppa ledes av fungerende politimester Ove Brudevoll.

Samtidig fortsetter politiets leting for fullt i Molde. Røde Kors, Norsk Folkehjelp og frivillige er satt inn i søket sammen med 10 hundepatruljer, og hele sentrum blir gjennomsøkt.

- I tillegg har vi nå fått inn Sivilforsvaret. Til sammen er 50 profesjonelle søkemannskap satt inn, i tillegg til 20 frivillige, sier Brudevoll som ber om at publikum er våkne og tipser om de ser noe. Han minner om at gutten har en hettegenser med supermannlogo.

Båt

Klokka 19.30 fikk politiet hjelp fra Molde Røde kors til utvidet søk i nærområdet. Politiet har tidligere søkt med patruljebil langs strandsonen. Nå er en båt fra brannvesenet satt inn i letingen. Ifølge innsatsleder Leif Olav Brevik gjøres dette for sikkerhets skyld.

- Vi søker i strandsonen i aktuelle området. Vi har ingen holdepunkter for at gutten har gått i denne retningen, men leter her siden dette er en del av nærområdet, sier han.

Skulle på do

- Gutten skulle antakelig på do og forsvant ut av syne en liten stund. Han kan ha gått seg vill i nærområdet.  Bygningen er kjempestor så det er mange muligheter, sier Brevik.

Gutten er mørk blond har en blå hettegenser med supermanntrykk, mørk joggebukse og bowlingsko. Han snakker norsk, men er opprinnelig fra Litauen.

Meldingen kom til politiet 16.22. Da hadde gutten vært borte i en halv time.

Saka oppdateres