- Vi hadde englevakt!

Tre mann reddet seg ut gjennom takluka.
Nyheter

- Hadde bilen landet på taket, kunne dette gått veldig ille, sier Mads Rasmussen. Han tok seg ut gjennom takluka etter at bilen han satt i kjørte i sjøen i Juvika i Tomrefjord mandag ettermiddag.

Vi møter tre klissvåte og hutrende karer i vegkanten på fylkesveg 661. Ute i sjøen ligger bilen de kom kjørende i, deler av taket stikker så vidt opp over overflata. De tre prøver å holde varmen mens de venter på redningstjenesten og politi, som kom ei stund etterpå.

Skummelt føre.

- Vi hadde englevakt, sier Julian Mitu. De tre jobber i Vard Fincantieri, og var på veg til bopelen i Haram etter at arbeidsdagen i Tomrefjord var over. Ute var det tre plussgrader og tilsynelatende bare veger. Men på dette stedet fryser det ofte til på vegen, og plutselig mistet bilen veggrepet.

Den skar over vegen, gjorde et rundkast, traff en stein som slo ned taket og landet ute i sjøen der den sank til bunns. Heldigvis var det ikke brådjupt der, og bilen sto på hjulene.

Øyevitne

Laila Gjelsten og dattera Vibecke kom kjørende rett bak og ble øyenvitner til dramatikken. Bilen hadde ikke høg fart.

- Jeg så at dette var alvorlig og ringte 113 før jeg gikk ut av bilen. Deretter var jeg forberedt på å gå ut i sjøen for å hjelpe til, men de tre i bilen kom seg til lands ved egen hjelp. Vi så én klatre ut gjennom takluka, forteller Laila Gjelsten til Romsdals Budstikke.

Uskadd

De tre som var i bilen hadde ikke fått fysiske skader, det eneste vi så på en av dem var en liten rift.

De var godt kledd, men skalv kraftig i den kalde lufta. En av dem som kjører denne strekninga ofte, er taxisjåfør Odd Kåre Lien. Han stoppet for å se om det var noe han kunne hjelpe til med.

- Det er ofte veldig glatt akkurat her. Det vet vi som kjører her ofte, men det kan komme overraskende på andre, sier Odd Kåre Lien.

Fra det offentlige hjelpeapparatet kom en bil fra brannvesenet først, deretter ambulanse, Politiet kom en times tid etter at utforkjøringen hadde skjedd. Bergingstjenesten ble også varslet for å få dratt bilen opp av sjøen. Den må karakteriseres som vrak.