Går for å fusjonere høgskolene i fylket

Styret ved Høgskolen i Molde diskuterte onsdag hvem de skal gå inn i ekteskap med.

Har bestemt seg Ansattrepresentant Grete Notøy (f.v.) og eksterne representanter Odd Einar Folland og Terje Dyrseth på dagens ekstraordinære styremøte ved Høgskolen i Molde.  Foto: Arild J. Waagbø / Panorama

Nyheter

Ifølge føringer i den landsomfattende strukturendringen ved norske universiteter og høgskoler, kan små og mellomstore høgskoler ikke lengre stå alene. Det har ledelsen i Molde likevel ønsket.

Flere valg

Dette har imidlertid endret seg. Debatten de siste ukene har gått på om de er mest tjent med å søke nære bånd til NTNU i Trondheim, om de skal fri til Ålesund – eller om de skal gå for en treenighet med høgskolene både i Volda og Ålesund, altså en fylkeshøgskole. Høgskolen i Ålesund har flagget at de ønsker å knytte seg til NTNU.

Ifølge Høgskolen i Moldes uavhengige nettavis, Panorama, vedtok styret i går å gå for en fylkeshøgskole. Dette var også plan B da de behandlet saken i fjor høst. Plan A var å fortsatt stå alene.

– Ikke NTNU

– Vi kan ikke bruke mer tid på det departementet mener er dødfødt. Og blir vi stående alene, så kommer vi til å stå i en kontinuerlig skvis, sa ekstern styrerepresentant Toril Hovdenak under møtet.

Ifølge Panorama mente hun at omdømmet til skolen også ville bli svekket av en slik holdning.

NTNU-alternativet advarte prorektor Kjetil K. Haugen på det sterkeste mot.

– Jeg vil ikke jobbe for at vi skal slås sammen med NTNU, for den institusjonen er seg selv nærmest, sa han.

Følger fylkespolitikernes råd

Dermed samlet styret seg om en fylkeshøgskole. På den måten vil de også få politisk støtte fra fylkespolitikerne, mente styret.

– Næringslivet og politikerne i regionen vil ha en felles høgskole, så da har vi drahjelp der, sa ekstern styrerepresentant Terje Dyrseth.

Dersom Høgskolen i Molde ikke vil inn i dette forholdet, men heller velger NTNU, ber styret ved Høgskolen i Molde om å få uttale seg på nytt til Kunnskapsdepartementet.