Røkke har solgt drømmebåten

Kjell Inge Røkke har solgt seilbåten sin. Nå skal han, ifølge VG, ha en enda bedre seilbåt.

Uenige om størrelsen Kjell Inge Røkke har selv uttalt at han lider av gigantomani. Da han og kona Anne Grete snakket om å kjøpe ny seilbåt, ville hun ha en på 66 fot mens han gikk for 66 meter. «Aglaia» er nå uansett historie for Røkke.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Nyheter

Den 223 fot lange «Aglaia» er solgt. Det bekrefter Røkkes pressetalsmann Rolf Nereng overfor VG. Båten, som Kjell Inge Røkke kjøpte etter å ha vunnet erstatningssaken mot Kurt Thoresen i dansk høyesterett, antydes å ha kostet ham mellom 200 og 500 millioner kroner.

66 meter lang, 86 meter høy

Den skal ifølge Seilmagasinet være verdens nest største sloopriggete seilbåt, det vil si seilbåt med kun én mast.

I et aksjonærbrev skrev Aker-sjefen følgende om båten i 2011:

– Det er sikkert noen som vil kritisere meg for å seile min egen sjø med en stor seilbåt. Anne Grete har helt rett når hun sier at jeg lider av en uhelbredelig sykdom: Gigantomani. Hun har prøvd å helbrede meg, men har gitt opp. Vi var enige om å bygge en seilbåt på 66. Anne Grete mente fot, og jeg tenkte selvsagt i meter. Det ble 66 meter.

«Aglaia» skal være 86 meter høy, 20 meter høyere enn rådhuset i Oslo, og maksfarten er på 25 knop (46 kilometer i timen).

Stort verditap

Salget av seilbåten skjedde ikke på det åpne markedet. Ingen vet derfor hvor mye den ble solgt for.

Ingen vet heller eksakt hvor mye Røkke skal ha betalt for båten, men ifølge VG er det sannsynlig at han kan ha tapt så mye som 200 millioner kroner på båten i løpet av de knappe tre årene han har eid den.

Det var det nederlandske verftet Vitters som bygget luksusbåten til Røkke – den skal ellers være verdens åttende største seilyacht. Den skal ha eierkabin, fire gjestekabiner og plass til et mannskap på elleve.

Ny båt på gang

VG skriver at Røkke nå skal kjøpe en ny og enda mer spektakulær seilbåt. Han selv skal ha en aktiv rolle i hvordan den ferdige båten skal bli. Det spekuleres nå i at den kan bli opp mot 100 meter lang.

Avisa mener også å vite at det helt spesielle kunstverket av et seil som Røkke fikk laget til «Aglaia», et 3.400 kvadratmeter stort maleri av Magne Furuholmen fra A-ha, også skal være en del av den nye seilbåten.

Du kan se en YouTube-video av «Aglaia» her.