Står for ordene

Iver Nordseth (V) til motangrep – beklager ikke «rottereir»

Rolig: Iver Nordseth (V) var rolig til sinns og avdempet i stemmeleie da han snakket med Romsdals Budstikke i går, men står på hvert kraftuttrykk han har brukt i sjukehusdebatten. Inkludert rottereir.   Foto: Olav Skjegstad

Nyheter

Iver Nordseth (V) avviser at han har uttalt seg i sinne og utenfor folkeskikken. Samtidig går han til motangrep på fylkesordføreren.


Nordseth krever at styremedlemmer i helseforetaket går av: «Hele rottereiret må trekke seg»

– Det går ei grense

– Iver Nordseth må være så sint han vil, men det går ei grense for vanlig folkeskikk, sier fylkesordfører Jon Aasen.

 

Det var rett før jul at medlem av fylkesutvalget, Iver Nordseth (V) fra Smøla, sendte følgende meningsytring i e-post til nestleder i Helse Møre og Romsdal, Petter Bjørdal (Ap):

Motangrepet

«Nå må dere ha skamvett slik at hele rottereiret trekker seg øyeblikkelig og ikke venter med å innrømme at dette har vært en en uverdig prosess og ugyldig vedtak». Han krevde at Bjørdal, styreleder Stein Kinserdal og styremedlem Torbjørg Vanvik trakk seg.

– Iver Nordseth må være så sint han vil, men det går ei grense for vanlig folkeskikk. Er det slik vi skal kommunisere? sa fylkesordfører Jon Aasen (Ap) til Romsdals Budstikke.


– Egen Nordmørsliste ingen god idé

Krefter på Nordmøre arbeider for en egen Nordmørsliste, andre vil flytte fylkesgrensa og bli en del av Trøndelag. – Begge disse forslagene er en dårlig idé, mener både fylkesordfører Jon Aasen (Ap) og fylkesvaraordfører Gunn Berit Gjerde (V).

 

Forsvarer

– E-posten ble ikke sendt i sinne eller affekt. Det er prosessen før og etter Astrid Eidsvik avgang jeg har karakterisert som råtten. Ingen personer. Samtidig har de tre navngitte i styret spesielt ansvar for at prosessen ble slik.

– Så mine uttalelser står jeg fortsatt for. Hvem som står for brudd på folkeskikken i denne saka, tror jeg fylkesordføreren skal tenke seg bedre om før han uttaler seg ... sier en rolig Iver Nordseth (V) til Romsdals Budstikke.

Sjokkert

Samtidig synes han ikke at Romsdals Budstikke har fått fram godt nok hvorfor han reagerte så sterkt. Nemlig at først etter at tomtevalget var avgjort både lokalt og sentralt ble e-postene omkring Eidsviks avgang offentliggjort.

– Jeg ble overrasket og sjokkert over innholdet. E-postene viser en lukket, råtten prosess der både press og trusler var sentralt. Trusler er Eidsviks egne ord, sier Nordseth.

– Det er Eidsviks oppsigelse og kommende etterlønnsavtale du karakteriserer slik, ikke selve tomtesaken?

 – Riktig. Samtidig er det en klar sammenheng mellom de to spørsmålene. Det er selve prosessen jeg er opptatt av.

Derfor utfordrer jeg fylkesordføreren til å følge opp saka. Jeg vil vite om han aksepterer slike prosesser og metoder siden han uttaler seg så friskt til RB.

– Lukkete møter er en del av fylkespolitikken. Astrid Eidsvik var ansatt i staten. Hvorfor skal fylkesordføreren engasjere seg i en personalsak han ikke har noe med?

– Fordi dette ikke bare har med Astrid Eidsvik å gjøre, men tilliten til hele prosessen, inkluderte selve tomtevalget. Han bør være opptatt å beholde Møre og Romsdal som enhet. Saka er at de involverte beslutningstakerne har ingen tillit nå. Den forsvant da den lukkete prosessen kom fram.

– Hva bygger du dette på?

– Jeg har fått en masse, masse henvendelser fra Sunnmøre. Det er bekreftet at store deler at fylket er opprørt. Dette vet vi.

– Så påstanden bygger på personlige antakelser?

– Ja, mer opplevelser enn antakelser, sier Iver Nordseth.