Stev og julemoro med Henning

Henning Strandens minitrio skapte julestemning på Plassen.

Henning Strandens mintrio Omlag 50 tilhørere humret seg inn i jula på Kafe Kurt på Plassen.  Foto: Ole Foss

Nyheter

Et dedikert publikum i julemodus og en velsyngende, velklingende minitrio med Henning Stranden i midten skapte både latterbølger og julemoro på Plassen fredag kveld.

We are the World

– God jul, alle mine Facebook-venner, sa Stranden og smilte fra øre til øre over det som sannsynligvis var mer enn det. Enkelte hadde kommet ens ærend for å høre «We are the World», Strandens paradenummer det han parodierer «hele verden», og den kom nest sist i det brede programmet.

Forestillingen besto ellers av kjente julesanger behandlet med Strandens humor og med Guro Moe og Håvard Skaset sin kreative strengeleik.

Noen av «höjdarne» er sangen om bestemor og en rad parodier spunnet over viser kjent fra Bjørn Eidsvåg og Ane Brun, mens «julifiserte» stev kom i all sin overleverte form fra selveste Sondre Bratland. Nåja.

Folkelig sjarme

I tillegg til all humoren besitter trioen musikalitet, timing og enkel, liketil og folkelig sjarme som kler enhver liten scene, og denne gang i en passelig juledrakt. Minitrioens miniturne lander lørdag i Prøysenhuset i Ringsaker. Dette ville Prøysen også likt!

Omlag 50 tilhørere humret seg inn i jula på Kafe Kurt på Plassen.