Legger fram sak uten innstilling

Styret i Helse Møre og Romsdal må 17. desember gjøre vedtak i sak uten innstilling. Styreleder Stein Kinserdal lover vedtak, og tror tempoplanen holder.

Styreleder Stein Kinserdal og assisterende direktør Helge Ristesund orienterer om møtet.  

Informasjonsdirektør Trine Kvalheim sier man håper å ha ny konstituert direktør på plass mandag. Hvem dette blir, kan hun ikke uttale seg om.    Foto: Olav Skjegstad

Nyheter

Når styret i Helse Møre og Romsdal møtes den 17. desember, må de gjøre vedtak i en sak uten innstilling. Styreleder Stein Kinserdal lover et vedtak, og tror at den vedtatte tempoplanen holder.

LES ALT OM SJUKEHUSSAKEN HER.

Varte flere timer

Fredag satt Stein Kinserdal i et flere timer langt møte med sentrale folk i administrasjonen i Helse Møre og Romsdal. Klokka 14:20 kom han ut fra møtet sammen med assisterende direktør Helge Ristesund for å informere media om resultatet så langt.

- Det blir lagt fram ei sak den 10. desember med de utredninger som er gjort. Men styret vil ikke få en innstilling med Astrid Eidsvik-stempel på, de må sjøl formulere vedtaket, sier Stein Kinserdal til Rbnett.

Styrets plikt

Han understreker at det er styrets plikt å fatte et sjølstendig vedtak, basert på de utredninger og den informasjon man har.

Stein Kinserdal opplyser at han var i kontakt med styremedlemmene før møtet i Ålesund i går, og innrømmer at det er ulike syn i styret på hvordan man skal gå videre. Men hans inntrykk er at det er flertall i styret for å komme med et vedtak, som går videre til endelig vedtak i Helse Midt den 18. desember. Innstillingen til Helse Midt blir offentlig den 11. desember.

Ristesund fungerer

Assisterende direktør Helge Ristesund fungerer som direktør til ny konstituert direktør er på plass. Han var spurt om å gå inn som konstituert direktør, men ønsket ikke en slik løsning.

Mandag kommer det en pressemelding om dette, og kommunikasjonsdirektør Trine Kvalheim sier at man håper å ha ny konstituert direktør på plass allerede mandag. Hvem dette blir, kan hun ikke uttale seg om. 

LES ALT OM SJUKEHUSSAKEN HER.