- Jeg har ikke instruert Astrid Eidsvik

Bent Høie: - Trist at hun velger å gå av.

Helseminister Bent Høie benekter at han har instruert Astrid Eidsvik i sjukehussaka.  

Nyheter

Helseminister Bent Høie avviser at han har instruert Astrid Eidsvik i sjukehussaka. Han berømmer samtidig Eidsvik for den jobben hun har gjort for Helse Møre og Romsdal.


- Vil ikke spekulere

Molde-ordfører og ROR-leder Torgeir Dahl ønsker ikke å spekulere etter dagens dramatiske hendelser.


- Astrid Eidsvik har vært en viktig og dyktig sjukehusleder. Det er trist at hun nå velger å gå av. Jeg ser samtidig at hun uttrykker et ønske om at prosessen rundt tomtevalg skal gå videre, sier helseminister Bent Høie til Romsdals Budstikke.

- Enkelte, blant annet ordfører Per Kristian Øyen i Kristiansund, hevder at Eidsviks avgang skyldes at statsråden må ha blandet seg inn. Hva er din kommentar til dette?


Vil kjøre sjukehussaka som planlagt

Helse Midt-direktøren om Eidsvik-avgangen: - Vi hadde ulikt syn.


- Det er ikke korrekt. Jeg har ikke instruert Helse Midt-Norge i denne saka. Etter at saka er behandlet i styret i Helse Midt-Norge vil det bli avviklet et foretaksmøte. Der vil jeg bygge mine vurderinger rundt vedtakene fra styret i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge.


Her får Støre beskjeden

Var i Molde da meldingen kom om at Eidsvik går på dagen.


- Astrid Eidsvik sier i pressemeldingen fra Helse Nordmøre og Romsdal at hun i sluttfasen av arbeidet opplevde at Helse Midt-Norge grep inn i prosessen lokalt, før hennes innstilling til styret var klar. Hva er din kommentar til dette?

- Dette kan jeg ikke kommentere. Spørsmål om prosessen må stilles til Helse Midt-Norge, sier Høie.