- Lettet over at saken er avgjort

Pårørende til trafikkdrept eidemann er lettet over at bilisten ikke fikk anken opp i lagmannsretten

Einar Bjorli ble påkjørt i dette fotgjengerfeltet. Han døde seinere av skadene.  Foto: privat

Nyheter

En moldemann i 40-åra ble i mai dømt til fengsel i seks måneder etter ei trafikkulykke i Eide. 61 år gamle Einar Kristoffer Bjorli på påkjørt i et fotgjengerfelt, og døde samme kveld.

Bilisten ble i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale 125.000 kroner i erstatning til fire pårørende. Mannen anket videre til Frostating lagmannsrett. Han anket både straffeutmålingen og at han ble dømt for grov uaktsom kjøring.

Der ble saka avvist, og dommen ble stående.

- Saka har tatt lang tid, og det har vært en belastning for de pårørende. De er letta over at saka nå endelig er over, forteller deres advokat, Espen Rekkedal, til Rbnett.


Dømt etter sin andre dødsulykke

Mann fra Eide omkom i påkjørsel, bilføreren er dømt til fengsel.

 

Erstatning fra forsikringsselskapet

Under rettssaka kom det fram at den dømte ikke har økonomi til å betale ut erstatning til de etterlatte. Advokat Rekkedal tok da kontakt med forsikringsselskapet som har forsikret bilen til den dømte, og de har nå utbetalt erstatningen.

- Det er mange som ikke vet om denne lovendringen som kom i 2009. Jeg har hørt om flere saker der politiet henviser til kontoret for voldsoffererstatning i tilfeller der gjerningsmann ikke har midler til å betale selv. Men det er ikke riktig, sier Rekkedal.

Han forteller at forsikringsselskapene sjelden er villige til å betale oppreisningserstatning så lenge det ikke har falt dom i saka, men blir gjort så fort en dom er rettskraftig.

Det er videre opp til forsikringsselskapet om de krever tilbakebetaling fra den dømte.