Kristiansund kommune vil gi bort sjukehustomta

Kampen om å få det nye fellessjukehuset for Nordmøre og Romsdal spisser seg til.

Spanderer Ordfører i Kristiansund, Per Kristian Øyen (Ap), har fått med seg gruppelederne i FrP og Høyre på å gi bort sjukehustomta på Storbakken dersom helseforetaket velger denne lokasjonen.  Foto: Erik Birkeland

Nyheter

Dersom styret i Helse Midt-Norge velger Storbakken som lokasjon for det planlagte fellessjukehuset for Nordmøre og Romsdal, skal de få tomta helt gratis.

Det skriver Tidens Krav i dag, som kan fortelle at avtalen om gratistomt ble signert av toppene i Høyre, Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet på en benk ved Samvirkelaget på Storbakken mandag formiddag.

Nullkostnad

– Nå nuller vi også ut tomtekostnadene, sier ordfører Per Kristian Øyen.

Han vil ikke at helseforetaket skal bli påvirket av at de allerede eier tomta på Hjelset når de skal ta sin beslutning om nytt fellessjukehus.

Samtidig har Gjemnes kommune besluttet å subsidiere fem millioner kroner av tomtekostnadene dersom helseforetaket velger Astad.

Kan tjene på salg

Tidens Krav skriver også at helseforetaket kan velge å selge Hjelset-tomta, og på den måten tjene seg noen ekstra millioner kroner som kan brukes til å bygge nytt sjukehus på Storbakken.

Kristiansund kommune skal ta kostnadene for tomta de vi gi bort gratis, men hvor mye dette vil koste dem, vil ikke ordfører Øyen si noe om.

– Det er en sak vi er blitt enig med grunneieren om ikke å offentliggjøre nå. Men det er et betydelig beløp, sier han til avisa.

– Ingen kommentar

Romsdals Budstikke har tatt kontakt med Molde-ordfører Torgeir Dahl om Kristiansund kommunes siste utspill, men han ønsker ikke å kommentere saken.