Falsk kommunetwitter

Molde kommune misbrukt i sosiale medier.
Nyheter

En falsk tvitrer utgir seg for å være Molde kommune på twitter. På denne kontoen kommer meldinger som Molde kommune ikke kan gå god for.

- Vi har meldt fra til Twitter om det som skjer. Kontoen bruker ikke bare det samme navnet som oss, men den bruker også kommunevåpenet. Det er ikke lov, sier informasjons- og servicesjef Hilde Johansen i Molde kommune til Rbnett.

Vurderer anmeldelse

- Vi håper at den som har opprettet kontoen nå sletter den umiddelbart. Dersom overtredelsen får et større omfang, må vi vurdere anmeldelse, sier Johansen.

De ble oppmerksom på den falske kontoen da kommunens skogbrukssjef ble konfrontert av Adresseavisen med noe Molde kommune angivelig skulle ha tvitret.

- Da begynte vi å sjekke hva som hadde skjedd. Vi regner med at det er noen som har laget kontoen for å ha det artig. Den falske kontoen skriver Molde med en stor i istedenfor L-en i Molde.

Flere følgere enn den ekte

Den falske profilen har 194 følgere – én mer enn den offisielle kontoen til Molde kommune. Mange av dem tror sikkert at de er på den ekte profilen. Statens vegvesen er blant de som følger den falske.

Molde kommune har tvitterkontoen @moldekommune.

Her er en twittermeldingene på den falske profilen: