Ikea-huske kan gi alvorlig skade

Ber kjøperne av barnehusken gjøre den utilgjengelig for barn - øyeblikkelig.
Nyheter

Møbelgiganten Ikea ber kunder som har kjøpt barnehusken Gunggung om øyeblikkelig å gjøre den utilgjengelig for barn siden det er fare for alvorlig personskade.

– Ikea har mottatt rapporter om hendelser som viser at opphengsfestene på GUNGGUNG huske ikke lever opp til kvalitetskravene våre og representerer en risiko for alvorlig personskade, skriver Cindy Andersen, som er manager for barneprodukter hos den svenske møbelkjeden, i en pressemelding.

Barnehusken har vært solgt i alle Ikeas varehus i Norge siden 10. mars 2014.

– Vi utvikler produkter som skal stimulere barns kreativitet og naturlige behov for fysisk lek. Barn tenker ikke på sikkerhet når de leker, så det må vi gjøre når vi utvikler produktene, sier Andersen.

– Filosofien vår er å bare selge produkter som vi ville gitt til våre egne barn. Likevel hender det at vi gjør feil, selv om vi har testet produktene i tråd med gjeldende standarder og lovgiving. Derfor tilbakekaller vi Gunggung huske for å unngå flere slike tilfeller, sier hun.

Ikea ber folk som har kjøpt barnehusken, om å ta den med tilbake til et hvilket som helst Ikea-varehus, der de vil få refundert hele beløpet.