– Besseggen og Preikestolen er gammelt nytt

Se hvilke toppturer Den Norske Turistforening og NRK anbefaler i høst.

Romsdalseggen er skikkelig i vinden om dagen.  Foto: Mattias Fredriksson / Visitnorway

Nyheter

På turistforeningens side ut.no la de onsdag ut de fem toppturene de mener er mest spennende akkurat nå. Og på toppen av denne lista ligger Romsdalseggen.

Hot, hot, hot

Dette skriver de om Romsdalseggen og de fire andre toppturene:

Folk strømmer til Norges topper for tida. Velg deg ei helg og kom deg ut på tur før snøen legger seg for godt. Her er våre fem ferske fjellfavoritter fra det ganske land. Vil du også ut og opp så dropp Galdhøpiggen og Gaustatoppen i høst. Nå er det disse fem toppene som er hot, hot, hot.

I følge Hilde Gråberg Bakke i Åndalsnes & Romsdals Reiselivslag, vil det i løpet av året være over 30.000 personer som går turen på drøye ti kilometer over Romsdalseggen.

Vestlandets svar på Besseggen

Her er hva ut.no skriver om turen i hjertet av Romsdal:

Romsdalseggen ligger lett tilgjengelig fra Åndalsnes og er Vestlandets svar på Besseggen. Turen kan gås i forskjellige vanskelighetsgrader, men uansett hvilken vei du velger må en gå over eggen med bratt fjellkant på begge sider. Der kan man nyte vakker utsikt mot Isfjorden og kjente fjell som Trollveggen og Vengjetind.

I tillegg til Romsdalseggen, anbefaler de også De Syv Søstre på Helgelandskysten, Trulltunga i Skjeggedal, Snøhetta – landets høyeste topp utenfor Jotunheimen, og Slogen midt i Sunnmørsalpene.