Aukra vekker oppsikt i oljebyen

"Nyhamna-bussen" markerer seg i Stavanger på en av verdens største oljemesser.

Vekker oppsikt: Sjåfør Åge Nøsavik (f.v.) i Aukra Auto, ordfører Bernhard Riksfjord, daglig leder Steinar Melbø i Aukra Næringsforum og daglig leder Alf Reistad i Gassknutepunkt Nyhamna i Stavanger. Foto: Egil H Torvik 

Nyheter

Aukra markerer seg solid i bybildet i Stavanger under oljemessa ONS, med «Nyhamna-bussen» til Aukra Auto rullende rundt, og stand på messeområdet.

Offshore Northern Seas (ONS) er en av verdens største olje- og energimesser. Over 1.200 bedrifter stiller ut under messen som venter rundt 60.000 besøkende, ifølge NTB.

Bak Aukras kreative markedsføringsframstøt står Gassknutepunkt Nyhamna og Aukra Næringsforum.

Markerer seg

Den fargerike bussen, hvor bilder fra Nyhamna fyller begge sidene, har vakt solid oppsikt oljebyen. Den ruller mellom sentrum, messeområdet og flyplassen. 

– Dette er billig, praktisk og effektiv markedsføring. Vi syns dette er en god gimmick. Vi har fått mange tilbakemeldinger om oppsikten bussen har vakt, sier Aukra-ordfører Bernhard Riksfjord om det utradisjonelle opplegget.

Rutebuss

Det er en vanlig rutebuss Gassknutepunkt Nyhamna og Aukra Næringsforum for en tid siden fikk foliert med bilder og informasjon om Nyhamna-utbyggingen. Samtidig ga de også avgangshallen på Molde lufthavn Årø et solid Nyhamna-preg.

Aukra Auto-sjåfør Åge Nøsavik kjørte bussen fra Gossen ned til Stavanger og ONS-åpningen, og bringer nå Aukra-delegasjonen og andre rundt i messebyen.

Travel ordfører

Ordfører Bernhard Riksfjord har svært travle dager på ONS.

– Jeg skal i løpet av denne uka møte toppledelsen i Shell, i Gassco og i Statoil. Når også store aktører som Kværner og Beerenberg har etablert seg i vår region, er kommunikasjonen mellom kommunen og næringslivet svært viktig – både i dag og tida framover, sier Bernhard Riksfjord.

Statoil kommer i 2017 med gass til Nyhamna fra Aasta Hansteen-feltet. Samtidig blir det statlige gassinfrastrukturselskapet Gassco operatør for de delene av Nyhamna som ikke er Ormen Lange-spesifikk.

Stand

Aukra kommune har helt siden Ormen Lange kom, hatt stand fast på ONS i Stavanger. Gassknutepunkt Nyhamna og Aukra Næringsforum er også med på den.

 – På standen får vi møte en masse folk fra både næringsliv og det politiske miljøet. ONS er en viktig møteplass for alt som skal skje. For Aukra og regionen vil som nevnt Aasta Hansteen og Polarled bety mye. Lengre fram kommer det som skal skje i Barentshavet, hvor Nyhamna er et aktuelt ilandføringssted for gassen derfra. Det kan også komme et LNG-anlegg. Nå setter vi fokus på bruk av spillvarme fra Nyhamna, som en egen sak, sier Bernhard Riksfjord.