Iconisk avslutning av Jugendfest

Duoen Icona Pop fra Sverige fikk avslutte årets Jugendfest. Se bildene fra festen her!
Nyheter

Etter hitene "I Love You" og "All night" har jenteduoen Icona Pop fått stjernestatus og har turnert med artister som Katy Perry og Miley Cyrus.

Akkompagnert av en DJ opptrådte jentene med et godt utviklet lysshow. Jentene sa de hadde hørt at vi nordmenn var "jävla god på at festa" og selv om folk var våte og kalde var de med på notene da jentene flørtet med publikum i lårkorte skjørt.

Med sin Stock/Aitken/Waterman-aktige musikk, i litt modernisert lydbilde, virket det som at folk fikk den avslutningen de håpet på.

Med det var Jugendfest over og akkurat som kvelden før ble Ålesund sentrum sakte men sikkert fylt opp av store folkemasser. Til sammen ca 20 000 var innom festivalen fredag og lørdag.

Les mer i Romsdals Budstikke på mandag!

Lysshow med CLMD

Veronica Maggio klarte til slutt å synge vekk regnet som pøste nedover Colorline stadion. Hun var også en av få artister som ga ekstranummer.

De norske DJ-ene i CLMD hadde tatt turen fra New York, hvor de nå har base, for å skape ravestemning foran B-scena. Med røykmaskin, konfetti og lysshow ble nok fuktigheten etter regnet erstattet med svette for mange av de som hoppet opp og ned med armene i været.

Fredagen var stort sett full av DJs, men dette var lørdagens eneste DJ-innslag, og var egentlig et fint avbrekk blant alle bandene. Siden Highasakite hadde spilt tidligere på kvelden var det nok en del som hadde håpet på en gjestevokal fra Ingrid Helene Håvik under hiten "Black Eyes & Blue," men dette uteble dessverre.

Etter at tyske Alphaville hadde gått fra scenen tok dessverre en del av av publikum med seg sine dyvåte kropper og gikk. Noen dro hjem, mens en stor kontigent står i inn- og utgangspartiet, slik at det ble nesten umulig å komme seg verken ut eller inn.

Veronica Maggio har likevel klart å samle mange foran A-scena. Striregn gjør ingenting når den svensk-italienske artisten hopper rundt omkring på scenen og sjarmerer de fleste.

En skål med øl tok hun seg også tid til og også hun dro med seg publikum i allsang..

Neste artist ut er kveldens DJ-act, CLMD og kvelden avsluttes med Icona Pop. Se bilder fra disse konsertene her i morgen på Rbnett.

Alphaville fenget ungdommen

Mange hadde vel neppe trodd at Alphaville skulle fenge noen enn de fra 40 og opp, men foran sena var det trangt med ungdom.

- Klart vi liker Alphaville, sier Joachim Gjelsten. 23-åringen fra Vestnes er her sammen med kompisene Håvard Krogsæter, Robert Løvoll og Morten Nakken. - Vi er jo midt i den beste alderen for å like alt, sier Håvard. - 23, da er vi ikke for gamle og ikke for unge!

Rett skal være rett, musikalsk sett var kanskje ikke Alphaville det sterkeste man har hørt. Det er tydelig at vokalist, og eneste gjenværende originalmedlem, har sunget opera i mange år, for vokalen var mildt sagt anstrengt.

Det ble likevel en svært rocka fest med de gamle synth-heltene. Men da himmelen til slutt åpnet slusene og regnet pøste kom Forever Young, med full allsang. Svært passende.

Allsang til Åge

Publikum lot duskregn være duskregn og stimlet foran storscena, hvor Åges sju mann store Sambandet leverte et solid rockeshow.

Det kan aldri sies for mye om hva for en bauta Åge Aleksandersen er i norsk musikkliv, om du liker musikken hans eller ikke.

Når du får tre generasjoner til å stå og synge med til nesten samtlige av låtene dine må du ha gjort noe riktig på veien.

Åge stilte seg ofte i bakgrunnen og lot andre bandmedlemmer få skinne, ikke minst gitarist Skjalg Raaen som med langt hår og de rette rockepositurer og grimaser er et naturlig showmenneske og blikkfang.

Hele Colorline stadion sang med til Rio de Janeiro.

Takknemlig Skambankt-publikum

Skambankt stod på scena med sin AC/DC-lignende boogierock og et headbangende og takknemlig publikum foran scena. De som mente at dagens festivaldag ville bli kjedeligere enn gårdagens, musikalsk, har så langt tatt smertelig feil.

Populære Highasakite

En kan jo lure litt på hvordan Jugendfest tenkte da de satte opp et av de mest populære norske bandene for tiden, Highasakite kl. 18.30, på et tidspunkt der knapt 10% av alle de ca 10 000 som har kjøpt billett har ankommet Color line stadion.

Når det er sagt var det langt flere så tidlig på kvelden enn det  var i går, så kanskje litt av hensikten ble oppnådd. Highasakite drar folk, noe Moldejazz erfarte da bandet avsluttet årets festival til stinn brakke på Plassen.

At bandet er populært så man også på publikum, hvor mange stod med lukkede øyne og var henførte. Og allsangen kom selvsagt på "Since Last Wednesday," som gikk på høy rotasjon på radioer i vinter.

Åpnet med lokalt band

Bandet som i kveld fikk starte Jugendfest var Ahead of the Curve, bestående av ungdom fra Ålesund.

Følg med på Rbnett utover kvelden for bilder fra festen med artister som Åge Aleksandersen, Alphaville, Skambankt, Veronica Maggio og Icona Pop.