Førstemann med promille på ståhjuling trolig tatt

Det som trolig er første fyllekjører på ståhjuling, ble fredag tatt i Oslo.
Nyheter

Politiet fikk fredag melding fra flere på Tjuvholmen i Oslo som reagerte på oppførselen til en mann som prøvde å balansere på en ståhjuling, skriver Aftenposten. Da politiet kom til stedet, mistenkte de straks at det dreide seg om promille. Det er blitt tatt blodprøver av mannen, men politiet har foreløpig ikke fått svar på prøvene.

- Mannen er anmeldt for kjøringen. Saken etterforskes videre, sier Finn Erik Grønli, leder av trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

Han minner om at promillegrensen på 0,2 også gjelder for dem som har kjøpt ståhjuling.

- Jeg håper ikke at vi risikerer å ha mange med promille på tohjulinger. Disse er å regne som andre kjøretøy når det gjelder promillegrense. En ulykke kan resultere i store skader, både fysiske og materielle, sier Grønli.

Verken Oslo politidistrikt eller Politidirektoratet har hørt om at noen andre er tatt med promille på ståhjuling etter at kjøretøyet ble tillatt i Norge 1. juli. Knut Nysæter, leder av trafikketterforskningsavsnittet i Oslo politidistrikt, sier at hvis man bryter promillegrensen, så mister man i utgangspunktet førerretten for alle typer motorvogn.